Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Vakanties zijn gezond!

Niet op vakantie geweest deze zomer? Heb je het gevoel dat je uitgeput bent? Die 2 dingen kunnen wel eens heel goed in verband staan met elkaar! Er zijn namelijk meerdere onderzoeken uitgevoerd die bewijzen dat buiten zijn, rust nemen van je werk en je gedachten even helemaal ergens anders op richten enorm gezond zijn voor je waardoor je er na je vakantie weer vol frisse energie tegenaan kunt.

Zo is uit Amerikaans onderzoek gebleken dat 94 gezonden vrouwen die 6 dagen in Californië door hebben mogen brengen dit als positief ervaarde op zowel hun immuunsysteem, als op hun mentale gemoedstoestand.

De natuur in

Vooral actief bezig zijn in de natuur blijkt een enorm positieve werking te hebben op je als persoon. Zo blijf je ook nog eens lekker fit op vakantie! Wist je bijvoorbeeld dat de natuur ook nog eens een positieve bijdrage levert op het verminderen van hartklachten?

Verminder hartklachten

Een onderzoek van Framingham Heart Study bewees dat mannen die weinig tot niet op vakantie gaan een 30% grotere kans hebben op het hebben van een hartaanval in vergelijking met mannen die nooit op vakantie gaan en altijd maar doorwerken!

Minder stress

Een ander Amerikaans onderzoek, uitgevoerd door de Psychological Association onder 900 advocaten, verklaarde verder dat het hebben van vakantie en vooral een ‘break’ nemen van stressvolle banen een positieve invloed hebben op stress en productiviteit, ook na de vakantie.

Werk je dus in een stressvolle omgeving of ben je gewoon gevoelig voor stress, ga dan vooral meerdere malen per jaar op korte vakantie en voorkom zo dat je 11 maanden toewerkt en stress ophoopt naar die ene vakantieperiode per jaar.

Geplaatst door