Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

De oplossing voor verschillende schimmels in huis

Schimmel is iets wat we niet in huis willen hebben. Het is vies en slecht voor uw gezondheid maar hoe kunt u het bestrijden?

Om te weten hoe u het tegen kunt gaan is het goed te weten waar het vocht door komt in huis. Er zijn verschillende oorzaken te noemen.

Vocht dat bijvoorbeeld in huis wordt gecreëerd door koken of douchen en vervolgens niet weg kan. Dit noemen we ook wel condens en dit vocht blijft veelal hangen omdat er geen goede ventilatie is in huis.

Een andere mogelijkheid waar schimmel door ontstaat is opstijgend vocht. Dit komt veelal voor in oudere woningen. In de fundering is dan geen goed functionerend vochtscherm waardoor het via de muren naar boven optrekt. Vaak zie je bij woningen ook wel dat het dan wit uitslaat en dat komt doordat er in het grondwater dan veel zout zit en dat komt dan met het water ook naar boven en is dan ook zichtbaar in de muren.

Een laatste optie van schimmel in huis is doorslaand vocht en dat komt door de gevel binnen. Ook dit is vaak het geval bij oudere woningen. Als de gevel om de een of andere reden niet goed droogt loopt het vocht door naar de binnenmuren. Daar ontwikkelt zich dan de schimmel.

Uiteraard zijn er tegenwoordig voor dit soort problemen uitstekende oplossingen te vinden.

Schimmels bestaan in bijna alle kleuren, soorten en maten.

Er bestaan wel zo’n 100.000 schimmelsoorten en zo’n 30 tot 40 schimmels voelen zich wel enorm thuis binnenhuis. Elke schimmel heeft eigen risico’s voor uw gezondheid.

Wat te doen met groene schimmel in huis

Bij de groene schimmels is uw binnenmilieu verstoord. Deze kunt u uiteraard zelf verwijderen maar het is wel belangrijk dat u deze goed verwijderd. Professionals kunnen u daar uitstekend in adviseren. Uw gezondheid is tenslotte heel belangrijk.

Geplaatst door