Zorgverzekering

Het is weer tijd om zorgverzekeraars te vergelijken

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De ziektekostenverzekering biedt snelle, particuliere gezondheidszorg voor je en je gezin wanneer je die het hardst nodig heeft, maar is die ook voor je geschikt? Vergelijk zorgverzekeringen en kies het juiste pakket.

Het vinden van een goedkope ziektekostenverzekering is eenvoudig door online te vergelijken. Een ziektekostenverzekering, ook wel bekend als particuliere ziektekostenverzekering, stelt je in staat om tegen een vergoeding een medische behandeling te krijgen. Maar waarom zou je particuliere gezondheidszorg vergelijken?

Lees onze gids om meer te weten te komen over de voor- en nadelen van een zorgverzekering vergelijken, en of het goed voor je zou kunnen zijn.

Wat moet je controleren voordat je een ziektekostenverzekering afsluit?

Voordat je zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt, is het belangrijk de volgende gegevens te controleren:

  • De hoogte van het eigen risico op de polis (het bedrag dat je zou betalen voor een schadegeval)
  • In welke ziekenhuizen je behandeld kunt worden….
  • De soorten vergoedingen voor patiënten die worden gedekt
  • Het soort extra voordelen dat kan worden opgenomen
  • Of bepaalde ziekten en behandelingen niet gedekt zijn

Er zijn meestal twee soorten beleid:

  1. a) een moratorium op het afsluiten van verzekeringen, dat je niet dekt voor bestaande ziekten of gezondheidsproblemen die je de afgelopen 5 jaar hebt gehad. Als je echter geen symptomen hebt, geen medisch advies inwint en geen behandeling of medicatie hebt voor deze reeds bestaande aandoeningen, kunnen ze in de toekomst weer gedekt worden. Deze periode is meestal 2 jaar symptoom-, advies-, behandelings- en medicatievrij
  2. b) volledige medische verzekering, waarbij je een medische vragenlijst invult en de verzekeraar je voor aanvang van je polis een definitief antwoord zal geven op de vraag wat er gedekt is.

De meeste verzekeraars dekken je alleen voor nieuwe aandoeningen en behandelingen die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd. Dit heeft tot gevolg dat langdurige ziekten of reguliere zorg gedurende een lange periode, zoals bij een standaard zwangerschap of cosmetische behandelingen, minder vaak gedekt zijn.

Als je wel een aantal specifieke aandachtspunten heeft met betrekking tot je toekomstige gezondheid, informeer dan bij de verzekeraar of je al dan niet gedekt bent en tot welk niveau.

.

Pin It