Ouderdomsziekte

Wat kun je doen als een van je ouders niet meer goed te been is?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Als een van je ouders op leeftijd is en niet goed meer kan lopen, zul je de juiste hulp moeten bieden. Hierdoor kan je vader of moeder de dingen blijven doen zoals eerst en gewoon in hun eigen huis blijven wonen. Waar je hulp bij moet bieden hangt af van een aantal dingen. Misschien kun je met een aantal simpele hulpmiddelen of aanpassingen al een eind komen, maar het kan ook zo zijn dat er een hoop veranderd moet worden. Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet die je kunt doen op het moment dat een van je ouders niet meer goed te been is.

Hulpmiddelen voor ouderen

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen te krijgen voor ouderen. Deze zijn erg handig en voor velen zelfs onmisbaar. Zo kun je met een simpele stap beginnen, zoals een rollator kopen, maar er zijn meer opties. We hebben een aantal dingen onder elkaar gezet die je vader of moeder misschien wel nodig heeft. Je kunt hiervoor terecht op hulpmiddelwereld.

  • Hulpmiddelen om te lopen
  • Rolstoel
  • Scootmobiel
  • Rollator

Aanpassingen in huis

Ook kan het nodig zijn dat er aanpassingen worden gedaan in de woning. Het is goed om van te voren na te denken of je dit wilt doen. De kosten hiervan kunnen namelijk al snel oplopen. Het kan daarom in sommige gevallen beter zijn om te verhuizen. Sommige aanpassingen zijn redelijk simpel en kosten weinig geld, maar er zijn ook dingen die veel geld kosten zoals een traplift. We hebben een aantal aanpassingen op een rijtje gezet.

  • De drempels weg laten halen, ivm met een rolstoel, rollator en struikelen.
  • Bredere deuren plaatsen, zodat er een rolstoel doorheen kan.
  • Schakelaars voor het licht op de juiste hoogte.
  • Een deur die makkelijk te openen is.

De juiste zorg

In bepaalde gevallen is het gewoon niet meer mogelijk dat je vader of moeder alles helemaal zelf kan doen. Hiervoor is hulp nodig, bijvoorbeeld om te douchen. Deze hulp kun je zelf bieden, maar dat is waarschijnlijk ook niet altijd mogelijk, in dat soort gevallen is thuiszorg een optie.

Houd altijd rekening met de toekomst wanneer je aanpassingen doet aan een woning of bepaalde maatregelen neemt. Misschien kan je vader of moeder nu nog bepaalde dingen zelf, maar over 5 jaar niet meer. Het zou dan zonde zijn als er allerlei dingen geregeld zijn.

.

Pin It