Kanker

Vechten tegen kanker: tumoren bestrijden zonder snijden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

In 2016 kregen meer dan 100.000 Nederlanders de diagnose kanker te horen. Nieuws dat je leven direct op zijn kop zet. Gelukkig zijn steeds meer vormen van kanker te behandelen en komen er nieuwe behandelingen bij. Een van die methoden is beeldgestuurde behandeling van kanker. In dit artikel lees je meer over deze techniek en de voordelen.

De impact van kanker

Kanker komt steeds meer voor in Nederland. Hierbij is huidkanker op dit moment de meest voorkomende, gevolgd door darmkanker en borstkanker. Maar welke vorm je ook hebt, de impact op je leven is enorm en er ontstaan een hoop vragen. De voornaamste vraag is waarschijnlijk: welke behandeling gaat het meeste resultaat opleveren? Want gelukkig staat de medische wetenschap niet stil en zijn steeds meer vormen van kanker goed te behandelen.

Lokale behandeling van tumoren zonder snijden

Een van die relatief nieuwe behandelingen is beeldgestuurde behandeling van kanker. Deze behandeling is een aanvulling op de bestaande drie pijlers chirurgie, behandeling met chemotherapie en bestraling. De nieuwe vierde pijler staat voor minimaal invasieve beeldgestuurde interventie, waarbij tumoren behandeld worden zonder dat er gesneden wordt.

Bij deze behandeling vindt de ingreep plaats via gaatjes in de huid of via een slangetje in de ader. Door radiologische technieken wordt de tumor opgespoord en via kleine prik gaatjes in de huid weggekookt of bevroren. Een tweede techniek is dat via een slangetje in de aders de chemotherapie of radioactieve bolletjes naar de tumor worden gebracht.

Effectieve behandeling

Bij een beeldgestuurde behandeling van kanker word je dus eigenlijk geopereerd zonder dat er gesneden wordt. Een van de voordelen hiervan is dat een opname vaak niet langer duurt dan een dag. Daarnaast is het een effectieve behandeling van kanker die overleving verlengt en zorgt voor een goede kwaliteit van leven. Zeer waardevol in het gevecht tegen deze ziekte.

Momenteel richt deze behandeling zich voornamelijk op lever-, nier-, long-, bot-, borst- en prostaatkanker. Om in aanmerking te komen voor een behandeling vul je een vragenlijst in, waarna je na 1 dag al te horen krijgt of je casus wordt doorgestuurd. Is dit het geval, dan krijg je binnen 7 werkdagen een advies over het vervolg.

Meer weten?

Beeldgestuurde behandeling van kanker biedt duidelijke voordelen voor verschillende soorten kanker en draagt bij aan een betere kwaliteit van leven. Meer weten over deze behandeling? Kijk dan op de website Opererenzondersnijden.nl

 

.

Pin It