Coronavirus

Zou u de corona app downloaden?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Er is op het moment erg veel discussie over een toekomstige corona app. Het is nu nog onbekend hoe de app er uit gaat zien of wat dit kan betekenen voor onze privacy. Er zijn dus veel vraagtekens rondom de app en er wordt dan ook naar uw mening gevraagd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Om wat voor app gaat het?

Er zijn 3 verschillenden vormen voor de app mogelijk. Het gaat dan in ieder geval om 2 apps. 1 App die laat zien of u bij een besmet persoon in de buurt bent geweest en 1 waarbij u contact met de dokter kunt houden. Ze zijn ook aan het kijken voor een app in de laatste categorie maar het kan zijn dat deze later komt. Er zijn 750 voorstellen gedaan waar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar gaat kijken en er 5 uit gaat halen. Met behulp van bedrijven, virus-experts en IT-, privacy- en veiligheidsdeskundigen zullen ze de apps gaan selecteren. Deze zullen ze aan het publiek presenteren zodat iedereen mee kan denken.

  1. Bron- en contactopsporing
    Deze apps zullen bij houden met wie u in contact geweest bent. Mocht u ziek worden kunt u het in de app aangeven en krijgen de mensen die bij u in de buurt zijn geweest een melding. Als u zelf bij iemand in de buurt bent geweest die later besmet lijkt te zijn krijgt u ook een melding en weet u dat het verstandig is om 2 weken in quarantaine te gaan.
  2. Zelfmonitoring en begeleiding op afstand
    Krijgt u klachten maar weet u niet zo goed wat u moet doen of hoe ze u het beste kunnen helpen op afstand? Deze app is er om de huisartsen te helpen, ze kunnen makkelijk contact met u hebben via de app en u kunt daar uw klachten aangeven en uitleggen.
  3. Transitiestrategie en het bestrijdingsbeleid
    Als we langzaam weer terug gaan naar het ‘normale leven’ of de 1,5 meter samenleving kunnen we deze app gebruiken. Zo kan het bijvoorbeeld laten zien of het druk is in een winkel of dat er al een rij staat. Zo weet u of het verstandig is om er naar toe te gaan of dat u beter even kunt wachten tot dat het wat rustiger is.

Wat vindt u hiervan?

Wij willen graag weten hoe u er over denkt, gaat u wel of niet deze app downloaden? Op de Facebook pagina van Vijftigplus.nl vindt u een poll waar u uw mening in kunt vullen, dit kan tot 21 april. Op dit moment geeft 46% aan wel een app te willen en 54% wil liever geen app. Dit weekend zal er ook een appathon gehouden worden om een aantal apps te testen en te verbeteren. Daarna zal er een keuze gemaakt worden voor een app ja of nee en eventueel welke.

.

Pin It