Menu
Botten en spieren

Wat te doen bij letselschade?

Een verkeersongeval is voor de meeste betrokkenen vaak een intense ervaring. Bij een verkeersongeluk komt het er in de eerste plaats op aan om van de schrik te bekomen en zo snel mogelijk de schade op te meten. Hierbij is het van belang om jezelf en je inzittenden in veiligheid te brengen en verdere schade voor het verkeer te vermijden. Maar de belangrijkste vraag om te stellen is: is er sprake van gewonden?

Wanneer spreekt men van letselschade?
Hiermee bedoelt men de lichamelijke en/of geestelijke schade die iemand oploopt bij een ongeval. Doorgaans gaat het om een verkeerssituatie, maar deze term kan ook van toepassing zijn bij een bedrijfsongeval, een ongeval in huis of buitenshuis, of letsel door een medische fout.

Je schade bewijzen
Als je verwondingen hebt opgelopen, dan heb je strikt genomen recht op een vergoeding. Maar hiervoor zal je je schade moeten kunnen bewijzen, ook al lijkt deze erg voor de hand liggend. Daarom is het van belang om zoveel mogelijk bewijsstukken te verzamelen zodat de verzekeraar of de rechter overtuigd kunnen worden. Weet dat je niet alleen de schade zelf moet kunnen bewijzen, maar ook het feit dat iemand hiervoor aansprakelijk is.

Een beroep doen op een advocaat
Wie fysieke of geestelijke schade heeft opgelopen, heeft als belangrijkste zorg natuurlijk het recupereren van de verwondingen en het voorspoedig herstellen. Vaak staat je hoofd dan niet naar het administratieve werk dat je moet doen om schadevergoeding te krijgen. Daarom kan het erg nuttig zijn om je bij je claim te laten bijstaan door een specialist op dit vlak, zoals bijvoorbeeld een advocaat. Bij letselschade kun je bijvoorbeeld KHS advocaten inschakelen, die gespecialiseerd is in letselschade. Er is zelfs een keurmerk in het leven geroepen voor letselschade specialisten, meer informatie hierover vind je op Keurmerkletselschade.nl.