Aandoening

Wat kunt u doen tegen zweetvoeten?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vindt u het ook zo vervelend dat uw voeten stinken? Elke keer als u wat warme voeten heeft beginnen ze gelijk te stinken en te ruiken. Wellicht durft u nergens meer uw schoenen uit te doen. Deze tips zullen u van de lucht af helpen maar ook van de zweetvoeten zelf.

Verwijder eelt

Heeft u ook altijd eelt op uw voeten zitten? Voor bacteriën is dit een fijn plekje om zich in te nestelen. Zorg dat u overtollig eelt verwijderd dit kan de nare lucht al snel doen verwijderen. Als u vaak gaat wandelen of veel op blote voeten rondloopt zult u zien dat het snel terug komt. Als u dit netjes bij houdt kan dit nare geurtjes voorkomen.

Houd ze droog

Het is belangrijk om uw voeten droog te houden. Was ze ook een keer extra en zorg dat ze daarna goed droog zijn. Het dragen van luchtige schoenen zoals slippers of sandalen werkt ook erg goed. Als u dichte schoenen aan heeft en uw voeten beginnen te zweten worden ze vochtig en ontstaan er nare geurtjes.

Schone sokken

Begin de dag met schone sokken. Was de sokken dan ook op minimaal 60 graden, dan weet u zeker dat de bacteriën er uit zijn. Als u dit niet doet kunnen de bacteriën zicht gaan vermeerderen en komt er al snel een naar luchtje aan. Er zijn ook sokken die hierbij helpen, de zilversokken.

Geef ook schoenen rust

Ook uw schoenen hebben af en toe rust nodig. Als uw voeten zweten zullen ze het vocht vaak opnemen, schoenen hebben dan ook de tijd nodig om dit vocht weer kwijt te kunnen. Meestal wordt aangeraden schoenen 24 uur rust te geven. Wissel uw schoenen dan ook vaak af zodat uw schoenen het vocht goed door kunnen laten.

Oma’s tip

Misschien gelooft u het niet maar er is een tip waarbij u snel van zweetvoeten af kunt komen. Het zal niet bij iedereen werken maar het is het proberen waard. Loop met blote voeten door het ochtenddauw. Als u wakker wordt kunt u een grasveldje opzoeken waar het ochtenddauw nog aan zit. Loop hier gewoon door heen en herhaal dit een aantal keer, het zweten van de voeten zal dan minder worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Geen nare luchtjes meer

Probeer 1 van deze tips uit en kijk wat voor u werkt. Het is niet van de ene op andere dag verholpen maar u zult merken dat het langzaam minder wordt. U durft weer uw schoenen uit te doen zonder bang te zijn voor nare luchtjes.

.

Pin It