Menu
Gezondheid

Boeken tip: DE HART – HOOFD CONNECTIE

DE HART - HOOFD CONNECTIE

Hoe een leven in balans voor een gezonder hart zorgt

Bij een op de drie hart- en herseninfarcten bij vrouwen speelt emotionele stress een sleutelrol. Dat je bloedvaten dichtslibben als gevolg van veel en vaak te vet eten en weinig bewegen is inmiddels bekend. En dat er een verschil is in de signalen van een hartinfarct bij mannen en vrouwen dringt gelukkig ook steeds meer door.

Maar dat hartproblemen bij vrouwen vaak puur het gevolg zijn van te veel chronische stress is nieuw. Een leven in onze 24-uurs economie met weinig slaap, weinig groen, weinig ontspanning, oorlogen en pandemieën raakt dus letterlijk het vrouwenhart. Toch is hier nog nauwelijks aandacht voor in de spreekkamer van de dokter.

In het boek De hart/hoofdconnectie lees je wat – naast het belang van gezond eten en bewegen – de effecten van chronische stress en emoties op je hartgezondheid zijn. Met uiteraard ook handige tips die vrouwen op weg helpen naar een leven in balans en een gezonder hart.

Dr. Janneke Wittekoek

Dr. Janneke Wittekoek is cardioloog, gezondheidswetenschapper en ondernemer in de zorg. In 2013 opende ze Heartlife Klinieken in Utrecht, een expertisecentrum voor hart en gezondheid met speciale aandacht voor preventie en het vrouwenhart.

Bron: Marjo van Lijssel