Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Een goede verzorging van de huid begint met Louis Widmer

Je wilt altijd het beste voor je huid. Dan begint je zoektocht naar de juiste huidverzorgingsproducten. Maar ja, je hebt wel honderden keuzes in merken. En dan is nog de vraag: wat voor type huid heb je? Wij gingen op onderzoek uit naar de producten van Louis Widmer!

Wie is Louis Widmer?

Iedereen kent de merken wel die in de Apotheek liggen om je huid goed te verzorgen. Maar, heb je al eens gehoord van Louis Widmer huidverzorging? Voor elke huidtype hebben ze namelijk een specifieke lijn ontwikkelt. Elk huidtype vraagt om een andere aanpak. Daarom heeft Louis Widmer een compleet assortiment van verzorgingen die uitstekend door de huid verdragen worden. Of, zoals ze het zelf noemen: ‘De kwaliteit van ‘kuur’ tot ‘care’’.

Welke huidtypes onderscheiden zij dan?

We willen allemaal natuurlijk een zachte, goed doorbloede huid met fijne poriën die ook nog eens elastisch zijn. De huid op je gezicht voelt soms anders aan, afhankelijk van de functie die de huid uitoefent of de stress die je ondergaat. Zo is de huid in het midden van het gezicht meestal wat vetter, terwijl de rest van je gezicht eerder droog of droger is. De vette zone loopt van de kin, via de neus naar het voorhoofd en eindigt daar in een T-vorm boven de wenkbrauwen. 

De 4 huidtypes die zij onderscheiden zijn:

1.Vette/onzuivere huid

De onzuiverheden herken je aan de neiging tot onzuiverheden en zwarte puntjes. De poriën zitten vaak verstopt. De vette huidzones herken je door glimmende zones, vooral op je T-zone.

2. Gemengde huid

Deze huid herken je doordat je op de T-zone een heel vette huid hebt, met de neiging tot onzuiverheden.

3. Normale tot droge huid

Bij een normale tot droge huid zijn je poriën erg fijn. Je hebt een goede doorbloeding van de huid. Toch heeft je huid wel neiging tot irritaties.

4. Droge tot zeer droge huid

Wanneer je huid heel droog aanvoelt, en soms zelfs schilfert, dan spreek je van een droge tot zeer droge huid. Het kan zijn dat je hierdoor rode huidvlekken krijgt.

Hoe verzorg ik mijn huid?

Huid verzorgen

Een goede verzorging van de huid begint natuurlijk met een milde, maar grondige reiniging! Louis Widmer heeft verschillende producten die je hiervoor gebruiken kan. 

Bijvoorbeeld de Louis Widmer reinigingsmelk (ongeparfumeerd). Deze zal makkelijk en grondig je make-up van je gezicht afhalen. De reinigingsmelk is vrij van parabenen en is zacht voor de huid. Uiteraard is deze variant er ook voor waterproof make-up. Daarnaast heb je ook nog speciale reinigingslotion, specifiek voor de ogen. Deze lotion is nog zachter dan de normale reinigingsmelk voor make-up.

Wanneer je de reiniging van jouw huid helemaal compleet wil maken, gebruik je de Louis Widmer Tonicum zonder Alcohol. Deze zuiverende en verfrissende Tonicum zonder alcohol, is bestemd voor alle huidtypes! De geïrriteerde huid wordt gekalmeerd en de Tonicum zorgt er ook voor dat crèmes beter indringen.

Is een dag/nachtcrème echt nodig?

Nodig.. nodig… tja, wat vind je nodig? Dit hangt geheel van je eigen beleving af, en natuurlijk ook van je type huid. De dagcrèmes van Louis Widmer verzorgen de huid en beschermen de huid ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zo blijft je huid de hele dag lang beschermd! Heb je een droge huid? Neem dan de Louis Widmer dagcrème. Heb je een normale tot droge huid? Neem dan de Louis Widmer Dagcreme UV10. Voor een normale tot gemengde huid gebruik je het liefste de Emulsion Hydro-Active. Je gebruikt voor de vette of gemengde huid de Fluide Hydratant UV6.

Ken jij het resultaat van een goede Louis Widmer nachtcrème? Dat is een frisse, geregenereerde huid die zacht en goed gevoed is. Rimpels worden als het ware opgevuld en de huid zal stralen! Voor de normale huid gebruik je de Crème Nutritive.

Wanneer jij het juiste product gebruikt, zal jouw huid perfect gereinigd en verzorgd worden voor een geweldig resultaat! Zo shinet jouw huid weer zoals het hoort! We zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Wanneer je een aankoop doet bij KoopjesDrogisterij, dan waarderen wij het heel erg dat je een review achterlaat!

Geplaatst door