Menu
Sport

Fitnesstrends

Sporten is saai, sporten is vervelend. Echt niet! Sporten is hartstikke leuk. Vooral met de nieuwste fitnesstrends is het een plezier om te gaan sporten. De trends die nu helemaal in zijn, zijn ‘high intensity workouts’. Oftewel; kort, maar krachtig! Hieronder staan de trends voor u beschreven.

Hoelahoepen
Echt waar? Ja, echt waar. Het is dan wel niet nieuw, maar het is wel weer helemaal in. Na een uurtje intensief hoelahoepen zijn er zo’n 400 kilocalorieën verbrand! Daarnaast is het ook goed voor een aantal spiergroepen, denk maar eens aan de buik-, rug-, been- en bilspieren. En als laatste is het ook goed voor uw spijsvertering. Is dat even mooi meegenomen.

Crossfit
Dit is een workout die cardio, krachttraining en lenigsheidsoefeningen combineert. Dit kan behoorlijk zwaar zijn, maar zolang u goed naar uw lichaam luistert is dit ontzettend goed voor u.

Bootcamp
Met deze methode bouwt u conditie kracht, souplesse en explositiviteit op. Tijdens een bootcamptraining gaat u hardlopen, heeft u intervaltrainingen en veel fitnessoefeningen. Bootcamp is tegenwoordig zo populair dat het nu steeds specifieker wordt. Het is er voor de beginner, tot aan de prof. En zelfs voor zwangere vrouwen is er een speciale bootcamp.

Les Mills GRIT™ SERIE
Deze serie is er in drie versies; GRIT Cardio, GRIT Ply en GRIT Strength. Deze workouts laten u compleet tot het uiterste gaan. Elke serie heeft een apart doel. Plyo gaat om kracht en behendigheid. Bij Strength gaat het om spieropbouw. Bij Cardioo gaat het vooral om conditie. Deze serie is goed voor u als u:

  • Een fitness- of afvaldoel heeft dat u wilt bereiken
  • Uw trainingsintensiteit wilt verhogen
  • Extra motivatie wilt om uw fysieke grenzen uit te dagen

HIIT-methode
een High Intensity Interval Training. Kort, maar krachtige intervallen. Na een inspanning heeft u even rust, waarna u er weer compleet tegen aan gaat. Uit onderzoeken is gebleken dat dit een erg effectieve manier is om snel fit te worden. Na 2 weken, 3 keer in de week trainen, is uw fitheid en uw vetpercentage al verbeterd!

Welke fitnesstrend past er het beste bij u? Succes en veel plezier met uw verbeterde conditie!