Eetweetjes

Hoe gezond zijn noten nu echt?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Tegenwoordig zijn we ons erg bewust over de voeding die we tot ons nemen en we zijn hier dan ook erg mee bezig. Op het internet zijn er vele foodbloggers te vinden die schrijven over het wel en wee van voeding. Wat wel en wat niet te eten? Noten komen steeds meer terug in een gezond voedingspatroon en steeds meer diëtistes en voedingsconsulenten verwerken het eten van noten in de voedingsplannen.

Dat noten gezond zijn, dat weet inmiddels iedereen wel. Maar waarom zijn noten nou zo gezond? Lees nu deze 3 redenen om noten toe te voegen voor een gezond voedingspatroon.

3 Redenen waarom noten gezond zijn

1. Rijk aan gezonde voedingsstoffen
Wat veel mensen niet weten, is dat noten enorm gezond zijn. Men denkt dat noten ongezond zijn omdat noten veel calorieën bevatten, maar daarnaast bevatten noten ook bijzonder veel voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. In noten zitten veel gezonde voedingsstoffen zoals gezonde, onverzadigde (o=oké) vetten. Iedere dag een handje noten (ongeveer 30 gram) verkleint de kans op hart- en vaatziekten en verlaagt het cholesterol.

2. Verzadigd gevoel door noten
Door het toevoegen van een handje noten per dag aan je voedingspatroon, verkleint dit de kans op aankomen. Vervang bijvoorbeeld de dagelijkse koek bij de koffie om 16.00 uur door een handje noten, dit is een stuk gezonder.

3. Goede vleesvervanger
Eet u vegetarisch? Noten zijn zeer goede vleesvervangers en zitten boordevol ijzer, vitamine E en vitamine B1. Zo krijg je de nodige voedingsstoffen binnen.

Welke nootsoorten verstaan we onder gezonde noten?
– Cashewnoten
– Amandelen
– Walnoten
– Macadamianoten
– Paranoten
– Pecannoten

Pinda’s vallen niet onder noten en passen ook niet binnen een gezond voedingspatroon.

Op Basboernoten.nl vindt u een rijk assortiment aan heerlijke en gezonde noten.

.

Pin It