Menu
Haar

Veel reacties op veiligheidswaarschuwing over anti-haaruitval shampoo

Voorburg, 5 december 2012 – Een veiligheidswaarschuwing van een nieuwe anti-haaruitval shampoo heeft veel vragen van het publiek opgeleverd en bezorgdheid gecreëerd over het gebruik daarvan. De waarschuwing informeert professionele sporters over de mogelijke gevolgen bij dopingtests. Hoewel cafeïne in 2004 van de dopinglijst is verwijderd door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA), wordt het gebruik van cafeïne nog steeds in de gaten gehouden door sportorganisaties vanwege de invloed op de prestaties.

Alpecins arts, Eduard Dörrenberg zegt dat de Nederlandse partner van het bedrijf, Benckmar B.V., vele e-mails en telefoontjes heeft ontvangen van consumenten met bezorgde vragen over het gebruik van cafeïneshampoo. Het bedrijf verklaarde dat het belangrijk is om opheldering te geven: “cafeïne staat nu niet meer op de dopinglijst, maar de discussie blijft bestaan of cafeïne doping is. Het gebruik van Alpecin cafeïneshampoo is veilig, ook voor professionele sporters. De reden voor de waarschuwing is dat Alpecin de eerste en enige cafeïneshampoo heeft geïntroduceerd op de markt. Het is wetenschappelijk bewezen dat de cafeïne in de shampoo diep doordringt in de haarwortels en het de wortels de energie geeft die nodig is om ze te beschermen tegen de negatieve invloeden van testosteron. Dit wordt ondersteund door verschillende onderzoeken, zoals de Charité studie (Berlijn).

Alpecin Cafeïne Shampoo wordt geproduceerd door de Duitse fabrikant Dr. Kurt Wolff GmbH & Co en wordt in meer dan 30 landen wereldwijd verkocht. Het is de best verkochte anti-haaruitval shampoo in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië. Alpecin Cafeïne Shampoo is nu ook verkrijgbaar in Nederland.