Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Hoe voorkom je darmproblemen? Drie handige tips

De darmen hebben een belangrijke functie voor het lichaam. Functioneren de darmen niet goed, dan zit je direct niet meer lekker in je vel en kun je vervelende klachten ontwikkelen. Wil je dit voorkomen? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om darmproblemen te voorkomen volgens de experts van Darmklachten.nl.

Tip 1: kauw je eten extra vaak
Je hebt misschien het idee dat je je eten goed kauwt, maar in feite is dit hoogstwaarschijnlijk niet het geval. De gemiddelde Nederlander moet zijn of haar eten drie keer langer kauwen dan men op dit moment doet, zodat het eten nog gemakkelijker door het lichaam glijdt. Door je eten beter te kauwen, kun je veel darmproblemen als constipatie en winderigheid voorkomen en heb je bovendien minder kans op de wat meer ernstige darmaandoeningen.

Tip 2: help je lichaam om meer enzymen aan te maken
Enzymen zijn erg belangrijk in de spijsvertering, aangezien deze stoffen je lichaam helpen om voedsel gemakkelijker en sneller te verteren. Je kunt je lichaam ondersteunen meer enzymen aan te maken voor een betere spijsvertering, simpelweg door de juiste voedingsmiddelen op de juiste momenten te eten. Eet in de ochtend fruit, neem rauwe groenten in de middag en eet wat lichter in de avond, aangezien je enzymen productie in het lichaam op dit moment afneemt. Eet in de avond bijvoorbeeld een lichte salade en neem een maaltijd veel eiwitten, want eiwitten zijn altijd goed voor je spijsvertering.

Tip 3: eet iedere dag een schaaltje yoghurt
Yoghurt bevat diverse stoffen die je darmflora ondersteunen en gezond houden. Door veel yoghurt te eten, ondersteun je je darmen om goed te functioneren. Heb je al darmproblemen, dan is het eten van voldoende yoghurt vaak niet voldoende om gezonder te worden. Heb je nog geen problemen met je darmen, dan kun je veel vervelende darmproblemen voorkomen door voldoende yoghurt te eten. Neem bijvoorbeeld iedere dag een schaaltje yoghurt bij het ontbijt (liefst met fruit, denk aan de enzymen!) en je voelt je vanzelf beter.

Geplaatst door