Spijsverteringsorganen

Darmperikelen: vrouw vermijdt intiem contact, man de sportschool

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ruim helft Nederlandse bevolking kampt met darmklachten

Vaak naar het toilet, borrelende buik en een opgeblazen gevoel; voor meer dan de helft van de Nederlanders is dit eerder regel dan uitzondering. Ter introductie van de nieuwe probiotica Pearls heeft VSM, als grootste aanbieder van natuurlijke geneesmiddelen in Nederland, een onderzoek uitgevoerd naar darmklachten. Hieruit blijkt dat maar liefst 51% van de Nederlanders kampt met darmperikelen. Waarbij vrouwen aangeven hier vaker last van te hebben dan mannen, respectievelijk 62% om 41%.*

Door verschillende oorzaken, zoals slechte voeding, ouder worden of een antibioticakuur kunnen ongunstige bacteriën de overhand krijgen in de darmen, waardoor ongemakken kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een gezonde darmflora te stimuleren. Probiotica kan hierbij uitkomst bieden.

Hoogeland, productmanager VSM zegt hierover: “De inname van probiotica, van bijvoorbeeld Pearls van VSM, ondersteunt de opbouw van een evenwichtige darmflora. Het draagt bij aan een goede balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën in de darmen. Dit bevordert een natuurlijke stoelgang, stimuleert de spijsvertering en versterkt het immuunsysteem.”

Bijna helft Nederlanders gebruikt probiotica
Nederlanders blijken goed op de hoogte welke oplossingen er zijn om darmklachten te verhelpen. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat naast het eten van vezels en veel water drinken bijna de helft van de Nederlanders (42%) het afgelopen jaar probiotica heeft gebruikt. Waarbij vrouwen iets vaker dan mannen (45% vs. 39%).

Nuchtere Nederlander slikt preventief
Voor het verhelpen van klachten weten Nederlanders een middel als probiotica goed te vinden. De top drie van producten die het meest worden genoemd zijn middelen tegen darmklachten, probiotica en vitamine C. Maar de ‘nuchtere Nederlander’ slikt ook preventief om de gezondheid op peil te houden. De top drie meest genoemde middelen die preventief worden geslikt zijn multivitamine, vitamine C en probiotica.
87% vindt darmklachten geen taboe
Vrouwen geven aan vaker last van hun darmen te hebben dan mannen, maar hoe open zijn we over onze darmperikelen? Uit het onderzoek uitgevoerd door VSM blijkt dat maar liefst 87% van de Nederlanders open zijn over hun darmklachten. Hierbij zijn vrouwen het meest open, 90% van hen is een beetje tot heel open over eventuele darmklachten. Mannen zijn iets minder open, 84% praat open over darmklachten met zijn omgeving. Naast het bespreken van de darmklachten met de directe omgeving, waarbij moeder een belangrijke plaats inneemt (12% bespreekt darmklachten met ‘moeders’), wint de Nederlander ook massaal advies in bij de huisarts (67%) en de apotheek (21%).

 

Top 3 activiteiten die vermeden worden bij darmklachten: vrouwen vs. mannen
Bij de vraag welke activiteiten zeker niet worden uitgevoerd bij darmklachten geven Nederlanders aan zeker niet te sporten, deel te nemen aan sociale activiteiten of intiem te zijn. Wanneer we mannen en vrouwen met elkaar vergelijken ziet de top 3 er iets anders uit:

Mannen                                              Vrouwen
1. Sporten                                            1. Intiem zijn

2. Sociale activiteiten                     2. Sociale activiteiten

3. Intiem zijn                                       3. Sporten

Vorm probiotica: liever capsule dan drankje
De helft van de bevolking geeft aan het afgelopen jaar probiotica te hebben gebruikt. Hierbij kan men denken aan de welbekende drankjes, maar er bestaan ook andere vormen zoals capsules. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders een capsule handiger in gebruik vinden (31%) dan een drankje (22%). De probiotica van VSM Pearls zijn verwerkt in capsules met een maagzuurbestendige laag, waardoor 100% van de probiotica ongeschonden aankomt in de darmen.
VSM: we halen onze kracht uit de natuur
Pearls is onderdeel van het VSM-assortiment. VSM is de grootste aanbieder van natuurlijke geneesmiddelen in Nederland en heeft daarom voor veel vragen op het gebied van gezondheid en welzijn een passend advies. Al meer dan 100 jaar brengt VSM vanuit deze passie een grote diversiteit aan middelen op de markt. Deze middelen vinden allen hun oorsprong in de natuur. VSM biedt je een natuurlijke manier om beter in je vel te zitten en wil bijdragen aan een goed leven in evenwicht met alles wat ons omringt. De VSM Advieslijn is vanaf maart 2012 dagelijks geopend voor vragen via www.vsm.nl

.

Pin It