Chirurgie

Het Chirurgisch verwijderden van een moedervlek

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Een menselijk lichaam heeft gemiddeld 25 moedervlekken. Een moedervlek is een bruine ophoping van kleurstof in de huid. Iedereen heeft moedervlekken en ze zijn dan ook heel normaal. In sommige gevallen is het nodig een moedervlek te laten onderzoeken bijvoorbeeld bij onregelmatige vormen, onscherpe begrenzing, verandering van vorm of jeuk. Een moedervlek kan soms huidkanker worden dus vertrouwd u het plekje niet raadpleeg dan een huisarts.

Moedervlekken chirurgisch verwijderen

U kunt zowel goedaardige als kwaadaardige moedervlekken laten verwijderen. Wanneer u om medische redenen een moedervlek moet laten verwijderen gaat dit altijd via een arts. Wilt u een moedervlek om cosmetische redenen verwijderen dan kan dit ook maar worden deze bij een verzekering waarschijnlijk niet of slechts deels vergoed. Een cosmetische reden om een moedervlek te laten verwijderen kan zijn omdat hij op een onhandige plek zit of omdat je hem niet mooi vindt.

Voor het verwijderen van een moedervlek krijgt u een plaatselijke verdoving. De chirurg zal voor de behandeling laten zien hoeveel er uit de huid wordt gesneden. Na het verwijderen van de moedervlek zal de chirurg de wond hechten en afplakken. Bij een medische verwijdering zal de moedervlek worden opgestuurd naar een laboratorium om te laten onderzoeken of deze goed- of kwaadaardig is. Het kan nodig zijn om nog een keer terug te komen naar de arts om de hechtingen te laten verwijderen. U houdt in veel gevallen een litteken over aan de verwijdering van een moedervlek. De chirurg zal proberen het litteken zoveel mogelijk met de huidlijnen te laten mee lopen om het zo goed mogelijk te verbergen.

Twijfelt u aan moedervlekken omdat ze van vorm veranderen? Raadpleeg dan altijd een arts. Heeft u een moedervlek op een plek waar u zich er aan stoort? Dan is een verwijdering om cosmetische redenen altijd een mogelijkheid. Informeer van te voren bij uw verzekering wat wel en niet vergoed wordt zodat er geen verrassingen achteraf zijn.

.

Pin It