Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Zwangerschapstips

Zwanger zijn. Er groeit een kindje in u. Wat een wonder! Om het kindje zo goed mogelijk te laten ontwikkelen en zo gezond mogelijk te houden hebben wij voor u een aantal tips.

Voedingshygiëne
Zorg ervoor dat u alle groenten goed wast. Probeer ongepasteuriseerd voedsel zoveel mogelijk te vermijden en eet geen rauw vlees. Op deze manier verklein je het risico om ziek te worden tot een minimum.

Huisartsbezoek
U bent zwanger. Dit betekent dat u sneller naar de huisarts mag stappen dan normaal. Heeft u koorts, diarree of bent u aan het braken? Ga even langs de huisarts voor controle. Het ziekenhuis daarentegen mag u wel mijden, uit onderzoek is gebleken dat u hier snel een virusje kunt oppikken.

Alcohol
Dit is algemeen bekend, maar toch melden we het nog even. Alcohol is echt schadelijk voor het groeiende kindje in uw buik. Vooral in de eerste helft van de zwangerschap. Uw beschadigt uw kind voor de rest van het leven als u te veel alcohol drinkt tijdens uw zwangerschap. De hersenen van uw kind kunnen zich dan niet ontwikkelen zoals ze zouden moeten ontwikkelen.
Sporadisch een glaasje van uw favoriete drankje kan. Dit is vooral geen probleem als u er echt van geniet en er iets bij eet. Op deze manier heeft het geen effect op de baby, u bent ontspannen en de werking van alcohol wordt opgenomen door het voedsel wat u binnenkrijgt.

Sporten
Houd uw lichaam zo lang mogelijk actief en fit. Het is verstandig om tijdens de bevalling in een goede conditie te zijn. Tijdens de zwangerschap worden uw gewrichten slappen, dit komt door de invloed van de hormonen. Ga dus niet ineens harder trainen, maar houd uw eigen grenzen goed in de gaten.

Slapen
U heeft uw rust nodig. Het is tijd om naar uw lichaam te luisteren. Bent u moe, dan bent u moe en kunt u lekker gaan slapen. Midden op de dag behoefte aan een dutje? Geen probleem, ga maar lekker liggen. Het draait nu om u en uw baby.

Zorg goed voor uzelf, dan zorgt u ook goed voor uw baby. Geniet van uw wonder.

 

Geplaatst door