Beauty

Vijf stappen voor een heerlijke verwendag in je eigen huis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Iedereen kent dat gevoel wel. De dagen vliegen voorbij, je rent van hot naar her en je vergeet nog weleens aan jezelf te denken en voor jezelf te zorgen. Je beweegt mee in de waan van de dag, maar je vergeet om echt goed te genieten en stil te staan. Ben je nog gelukkig? Zit je nog lekker in je vel? Het is echt oké om af en toe op de rem te trappen en alleen maar aan jezelf te denken. Want jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven, vergeet dat niet. 

Het is niet alleen fijn om goed voor je lichaam te zorgen, je geestelijke gezondheid is minstens zo belangrijk. Met deze vijf stappen verwen je niet alleen je lijf, maar kom je ook geestelijk helemaal tot rust. En dat hebben we allemaal weleens hard nodig. 

  1. Neem een lekker warm bad

Begin met een heerlijk warm bad. Het warme water zorgt ervoor dat je helemaal ontspannen wordt. Neem hier echt de tijd voor en maak er iets moois van. Dim het licht in je badkamer (als dit niet kan, zet het licht uit), creëer sfeer door kaarsen neer te zetten en zet een ontspannen muziekje op. Zorg dat je in een comfortabele positie ligt. Het kan helpen om een speciaal kussentjes voor in bad aan te schaffen. Droom heerlijk weg en denk bijvoorbeeld aan een moment in je leven waarop je ultiem gelukkig en ontspannen was. Het zal je helpen om je op dat moment ook weer helemaal fijn te voelen. Als je geen bad hebt, dan kun je natuurlijk ook een warme douche nemen. 

  1. Smeer je lijf in

Je huid is het grootste orgaan van je hele lichaam. Daar wil je dus goed voor zorgen. Nadat je helemaal ontspannen uit bad komt, smeer je dus je huid helemaal in met een fijne creme. Je kunt bijvoorbeeld shea butter kopen. Dit is een product dat gemaakt wordt uit de noten van de sheaboom. Deze boter is zeer dik en heeft een vaste vorm. Maar wanneer je het op je huid smeert zal het heerlijk zacht worden en goed uitsmeren. Shea butter heeft een heel hoog hydratatie gehalte en is zeer geschikt om de elasticiteit van de huid te bevorderen. Het werkt verzachtend en bevorderd het huidherstel. Niet alleen goed voor nu, maar ook voor later dus. Het is geschikt voor dagelijks gebruik. Smeer jezelf in van top tot teen en laat het goed intrekken. 

  1. Mediteer

Nu je al heerlijk ontspannen bent en je huid gevoed is, is het tijd om nog dieper die ontspanning in te gaan en een meditatie te doen. Door regelmatig te mediteren kun je je gedachten tot rust brengen en je lichaam in een ontspannen staat brengen. Je kunt proberen om zelf met een muziekje of in stilte te mediteren. Vind je dit lastig of begin je pas net? Dan zijn er genoeg online meditaties of apps te vinden die je hierbij kunnen helpen.   

  1. Verwen de innerlijke mens

Trakteer jezelf op een heerlijke lunch of diner. Je kunt dit thuis zelf bereiden, je kunt iets laten bezorgen of kies ervoor om je helemaal te laten verwennen en ga heerlijk in je eentje naar een restaurant. Ga voor een heerlijke rijke salade of een andere gezonde optie. Op zo’n verwendag als vandaag is het extra goed om stil te staan bij wat je allemaal in je lichaam stopt. Uiteraard mag je jezelf ook af en toe verwennen met lekkernijen, maar vandaag gaat het om het voeden van je lichaam en geest. En gezonde voeding is natuurlijk net zo lekker en je voelt je daarna extra fris en fruitig. 

  1. Ontspan met een goed boek

Laat je telefoon thuis of leg hem weg. Niets is zo afleidend als dat scherm waar je zo makkelijk elke keer weer naar grijpt. Kies vandaag dus, om je dag af te sluiten, voor een boek in plaats van je telefoon. Zet een lekkere kop thee en nestel jezelf lekker op de bank of in je bed. Je kunt kiezen voor een roman waar je helemaal in het verhaal kunt duiken, maar je kunt ook gaan voor een informatief boek over bijvoorbeeld zelfontwikkeling. Zo leer je ook nog eens meer over jezelf en waarom het zo belangrijk om dit soort dagen zo nu en dan voor jezelf in te plannen. 

Verlies jezelf nooit uit het oog. En bedenk; je bent het waard om deze tijd voor jezelf vrij te maken. Geniet ervan en wacht niet te lang tot het volgende moment.

.

Pin It