Uiterlijke verzorging

Ingegroeide haar, wat kunt u er tegen doen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Zowel mannen als vrouwen kunnen wel eens last krijgen van ingegroeide haren. Een ingegroeide haar kan flink irriteren en ontstaat meestal na een scheerbeurt. Van een ingegroeide haar wilt u zo snel mogelijk af. Wat kunt u het beste doen tegen  deze haren en hoe voorkomt u het in de toekomst?

Inhoud

Hoe ontstaat een ingegroeide haar

Ingegroeide haren ontstaan meestal na het scheren. Wanneer u gaat scheren staat uw huid onder lichte spanning. Tijdens het scheren worden de haren iets van elkaar getrokken en kan een haar met zijn uiteinde in het haarzakje prikken. Doordat de haar onderhuids de uitgang van het haarzakje blokkeert groeit de haar verder naar binnen in plaats van naar buiten. Een ingegroeide haar komt meestal voor op plekken waar het haar dikker is, denk hier bij aan de baard, benen en oksels. Veel voorkomende oorzaken zijn: Tegen de haargroei richting in scheren en het gebruik van een bot scheermes. Dit zijn dan ook gelijk 2 tips ter voorkoming van de ontstekingen.

Ontsteking en verwijdering

Een ingegroeide haar kan flink irriteren. Het kan ook voorkomen dat er een ontsteking ontstaat onder de huid. Probeer het de ontsteking niet uit te knijpen om littekenvorming te voorkomen. Een huisarts of schoonheidsspecialist kan de haar op een verantwoorde manier verwijderen. Meestal maken zij gebruik van een scherp pincet om de haar te verwijderen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een aantal tips om ze te voorkomen

  • Scheer altijd met de haar groei mee
  • Gebruik een scherp en schoon scheermes
  • Scheer niet dagelijks en geeft uw huid rust
  • Reinig uw huid goed voor een scheerbeurt.

.

Pin It