Menu
Zintuigen

Wat zijn de voor- en nadelen van het dragen van lenzen

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend. Je doet ’s morgens je ogen open en je hebt direct een scherp zicht op de wereld. Helaas is dit geluk voor een groot deel van ons niet weggelegd. Zowel op jongere alsook op latere leeftijd komt verslechterd zicht voor. Vaak hoeft dit niet echt een probleem te zijn, want zowel een bril alsook lenzen bieden in veel gevallen de oplossing.

Maar waarom kiest de één nu juist voor een bril en de ander voor lenzen? Wat zijn de voordelen en nadelen van het dragen van lenzen?

Hieronder een aantal voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen van het dragen van lenzen:

  1. De lens sluit natuurlijk perfect aan op de bolling van het oog, waardoor je een breder gezichtsveld hebt dan met een bril.
  2. Lenzen zitten vaak comfortabeler bij beweging en sporten. De bril kan hierbij nog wel eens in de weg zitten.
  3. Lenzen beslaan niet bij verandering van weersomstandigheden of bijvoorbeeld bij het binnenlopen van een warmere of vochtige ruimte
  4. Contactlenzen zijn niet modegevoelig. Ze passen altijd bij je outfit
  5. Sommige contactlenzen kun je zowel ‘overdag alsook ’s nachts dragen, waardoor je 24/7 goed zicht hebt.

Nadelen van het dragen van lenzen:

  1. Het inbrengen van de lenzen in het oog kan voor sommige mensen lastig zijn. Vaak oefenen helpt hier wel bij!
  2. Doordat de lens het oog afsluit komt er minder zuurstof bij het oog en dat kan leiden tot droge of branderige ogen.
  3. Het onderhouden van de lenzen kost vaak meer tijd dan een bril. Een bril poets je even op. De lenzen moet je dagelijks schoonmaken in de juiste vloeistof om ooginfecties te voorkomen.
  4. Voor mensen die regelmatig computerwerk doen kunnen lenzen zorgen voor een computer visie syndroom. Voor deze mensen is het aan te raden om bril en lenzen af en toe af te wisselen.

Draagt u nog geen lenzen maar wilt u dit wel een keer proberen. Neem dan eens een kijkje op Eyelens.nl. Hier heeft u keuze uit diverse soorten lenzen.