Menu

Persbericht

De online gezondheidsgids Health.nl, die al honderden rubrieken met daarin duizenden links met betrekking tot het thema gezondheid telt word onderhouden door een team van medische webredacteuren. De Health zoekmachine speurt in een database met meer dan 300.000 gezondheidslinks. Health.nl zorgt er hiermee voor dat tienduizenden bezoekers per maand hoogwaardige gezondheidsinformatie kunnen vinden.

Gezondheid is een populair thema bij het zoeken naar informatie op internet. In de visie van oprichter en directeur Rob Kraaijenvanger zullen er meer thematische zoekmachines ontstaan. ‘Op termijn wordt het voor grote zoekmachines, die alle informatie op internet proberen op te slurpen, ondoenlijk om met name specialistische informatie goed in kaart te brengen. Zelfs de meest fantastische zoekmachinespider kan redactionele kennis en specialisatie niet benaderen’, aldus Kraaijenvanger in een persbericht.

‘Bovendien,’ zo merkt Kraaijenvanger op, ‘is er sprake van een duidelijke tendens in de zoekmachine-industrie waarin commerciële belangen een steeds grotere rol gaan spelen. Wij noemen het intern de geldmachine-industrie. Als gevolg daarvan zijn de zoekresultaten die men het eerst gepresenteerd krijgt na een zoekactie al heel lang niet meer per se de meest relevante’. Bij de Health.nl zoekmachine ligt de focus dus niet op het wel of niet commercieel zijn van een site, maar op het tonen van de meest relevante informatie.

Op zoek naar meer informatie of contact ? U kunt ons bereiken op 088-5405885.