Coronavirus

Coronacijfers van vandaag

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Coronacijfers van vandaag

Helaas ook vandaag weer een lichte stijging in het aantal positief gemelde testen. Vandaag zijn het er 5151 wat er 122 meer zijn dan gister. Al zijn er meer positief geteste mensen ziet het er alsnog goed uit. We is namelijk veel meer getest als afgelopen week waardoor er dus een stijging ontstaat. We zien ook dat het aantal gezette vaccinaties sneller gaat en we zitten nu op ongeveer 1.23 miljoen. Begin deze week waren hadden we net de miljoen gehaald.

Bekijk al het coronanieuws bij het RIVM.

CoronaMelder nu ook beschikbaar voor oudere iPhones

CoronaMelder is vanaf nu ook beschikbaar voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus. Hierdoor kan ruim 97 procent van de Nederlanders met een smartphone de app gebruiken. Dat blijkt uit cijfers van Statcounter GlobalStats. Een belangrijke ontwikkeling, zeker nu we weten dat de Britse variant van het virus nog besmettelijker is.

Henri ter Hofte was afgelopen zomer onderdeel van het bouwteam van CoronaMelder en volgt nog altijd de statistieken rondom gebruik en effectiviteit van de app. “Het stond hoog op het lijstje van het bouwteam om CoronaMelder ook aan te bieden voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus. Naar schatting heeft zo’n 2 procent van de Nederlanders met een smartphone deze iPhone-versies. Dat is een paar keer de Kuip van Rotterdam vol!”

.

Pin It