Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Nieuw op natuureiland Tiengemeten: (kinder) yoga!

Ontdek de effecten van yoga op het lichaam in de buitenlucht waar natuur vrij spel heeft

In augustus organiseert Natuurmonumenten op natuureiland Tiengemeten voor de eerste keer een yogalessen. De primeur is aan de kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar, die op zondag 12 augustus samen met een ouder/begeleider kunnen deelnemen aan OERRR Dierenyoga. Door dieren als metafoor bij de oefeningen te gebruiken, worden de kinderen meteen bewust gemaakt van de natuur. Een week later, op zondag 19 augustus, is het de beurt aan volwassenen die aan de hand van de natuurelementen – aarde, water, vuur, lucht en ruimte – leren om nog beter te luisteren naar innerlijke signalen. “Yoga helpt om bewuster te leven en te genieten van de dingen die je doet en wereld om je heen”, zegt yogadocente Janine Karlas van Yoga Walhalla.

“Door yoga doen de deelnemers nieuwe ervaringen op en ontdekken ze de effecten op lichaam en geest. Kinderen geeft het meer zelfvertrouwen. Wat is er mooier dan dit in de buitenlucht te doen in een omgeving waar de natuur vrij spel heeft?”

Fladderen als een vlinder

Tijdens de kinderyogales op 12 augustus beleven de kinderen wat ze van de natuur kunnen leren. Hoe ontpopt een rupsje zich tot vlinder? Fladder als een vlinder en waai als de wind. Groei uit van een piepklein zaadje tot een bloem en leer hoe je stevig kunt staan als een boom. Karlas: “Spelenderwijs maken de kinderen contact door middel van oefeningen, bewegingen en zintuigen.” Ieder kind gaat samen aan de slag met één ouder/begeleider. In totaal kunnen maximaal 10 kinderen en 10 volwassen begeleiders deelnemen. De oefeningen versterken de band tussen het kind en de ouder. Karlas is gecertificeerd kinderyoga docent (Rainbow Kids Yoga).

Energie

Soms verloopt je leven soepel, voel je je zelfverzekerd en in balans. Er zijn ook momenten waarop je twijfelt, jezelf onzeker voelt of kampt met lichamelijke klachten zoals hoofd- of rugpijn. Yoga helpt om bewuster te leven en te genieten van de dingen die je doet en de wereld om je heen. Een moment voor jezelf, zodat je er vol energie weer tegenaan kunt. Op natuureiland Tiengemeten heerst, dankzij het spel van wind en water en de getijden, een enorme dynamiek. Karlas: “Dit sluit perfect aan op de natuurelementen die ik in mijn les laat terugkomen”.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. De yogalessen beginnen met de overtocht met de pont om 11.00 uur of 13.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). De yogales voor ouder & kind duurt 1 uur en vindt die dag twee keer plaats (starttijden: 11.15 uur en 13.15 uur). Leden van Natuurmonumenten/OERRR betalen € 6,00 en niet-leden € 9,00. De yogales voor volwassenen duurt 1,5 uur en kent één aanvangstijd om 11.15 uur. Voor de yogales voor volwassenen betalen leden van Natuurmonumenten € 7,00 en niet-leden € 10,00.

Recreatief.nl

Geplaatst door