Mooi stukje Holland: Familieweekend beleven in Overijssel

Overijssel is een zeer veelzijdige provincie. De regio Twente is misschien een hele bekende, maar ook de Sallandse Heuvelrug mag natuurlijk niet ontbreken wanneer we aan Overijssel denken.

Voor vandaag heb ik een mooi stukje Holland voor u uitgelicht, namelijk om een heerlijk Familieweekend te beleven in Overijssel.

De provincie Overijssel is een zeer ruim begrip en is dan ook op te delen in verschillende regio’s. Voor uw volgende familieweekend is er een zeer ruime keuze om Overijssel te ontdekken.

Giethoorn
Giethoorn, ook wel genoemd: ‘Het Venetië van het Noorden’ is gelegen in Overijssel en staat bekend als een waterdorp waar het bijzonder gezellig kan zijn op en bij het water. Met de vele bruggetjes over en langs de grachten met daarlangs de fraaie tuintjes van oude 18e en 19e eeuwse boerderijtjes, vervenershuisjes, rietkappen en andere gepotdekselde gebouwtjes voelt u zicht hier al varend gauw thuis. Voor een dagje of avondje uit of heerlijk weekendje is het in Giethoorn puur en echt Hollands genieten!

Twente
Twente heeft zoveel te bieden. Kasteeltuinen, avonturenparken, heidevelden, recreatieparken en kabbelende beekjes met nostalgische watermolens laten u de zorg van alle dag even vergeten. In de bruisende studentenstad Enschede is het aangenaam winkelen en gezellig toeven op één van de vele terrassen aan de oude markt. Door de ligging in de grensstreek zijn cultuur-historisch rijke steden als Ahaus, Steinfurt, en Münster gemakkelijk te bereiken en zeker een bezoek waard.

Om u een idee te geven van de verschillende arrangementen in Overijssel heb ik een aantal TIPS uitgelicht:

  1. Kids For Free Familieweekend in Twente – Weekendje Weg in een Appartement
  2. Super aanbieding: 3=2 Familieweekend in Giethoorn
  3. Geniet in het Riet – Familieweekend in Overijssel

Beleef ook zo’n geweldig Familieweekend in Overijssel!

Met recreatieve groet,
Linda Brugman

Recreatief.nl / Genieteninoverijssel.nl

Geplaatst door