Waarom olijven?

Olijven je houdt er van of je houdt er absoluut niet van. Maar naast dat het er super leuk uit ziet om op tafel te hebben staan of door een gerecht te doen, zijn olijven ook nog eens super gezond!

In olijven zit veel ijzer
Dit zijn vooral de zwarte olijven. Ijzer zorgt ervoor dat de aanmaak van een stof die o.a zuurstof vervoert in het bloed wordt aangemaakt. Het zorgt ook voor uw algehele energie level. Voelt u zich futloos? Eet zwarte olijven!

Voor een gezond hart
Ooit gehoord van het mediterrane dieet? Bewoners rond de Middellandse zee zijn gemiddeld gezonder en leven langer. Dit komt doordat zij dagelijks olijven eten. Olijven bevatten geen cholesterol en helpen tegen hartkloppingen.

Wilt u meer gewicht verliezen?
Eet olijven! Het is gebleken dat de enkelvoudig onverzadigde vetten die in olijven voorkomen, gewichtsverlies stimuleren. Mensen die veel olijven eten, eten vaak minder calorieën in totaal en hebben zelden last van overgewicht. Dit komt onder anderen doordat olijven voor een voller gevoel zorgen

Langer jong blijven?
In een olijf zitten antioxidanten, waaronder vitamine E. Antioxidanten vertragen het verouderingsproces en houden uw lichaam jong.

Dit lijken mij reden genoeg om olijven wat vaker te eten, niet waar?

Geplaatst door