Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Voor welke barbecue kiest u?

Het mooie weer komt er weer en de barbecue moet u weer te voorschijn toveren. Bent u niet tevreden over de barbecue die u nu heeft en wilt u dit jaar genieten van een nieuwe barbecue. Kies voor een kleine compacte barbecue die u makkelijk kunt gebruiken of wilt u uw barbecue kunsten laten zien op een luxe barbecue?

Houtskoolbarbecue

De meest bekend is de barbecue op houtskool. Door de houtskool krijgt u een heerlijke rokerige smaak en de warmte zit direct onder het vlees om snel iets op tafel te krijgen. Een groot voordeel is dat het makkelijk schoon te maken is maar het duurt altijd iets langer voordat de kolen op temperatuur zijn.

De eivormige kamado barbecue

Deze barbecue zult u steeds vaker zien en zijn erg populair. Het is eivormig en zijn vaak gemaakt van Keramiek daardoor blijft de barbecue aan de buitenkant op normale temperatuur. Deze barbecue zijn er in verschillende maten van een klein tafelmodel tot een grote en luxe variant. Deze barbecue is over het algemeen wel wat duurder maar het geeft een heerlijke rokerige smaak en het kan zichzelf schoon branden.

Gas barbecue

Deze barbecue werkt heel anders als die op houtskool. Er wordt namelijk gas gebruikt dat ook erg snel op temperatuur is en daardoor onderhoudsvriendelijk is. Als u last minute toch graag wilt barbecueën hoeft u bij deze barbecue dus niet lang te wachten. Het schoonmaken neemt wel wat meer tijd in beslag en u moet natuurlijk ook rekening houden met een gasfles.

Rooksmaak met een smoker

Een smoker kan op gas of op houtskool werken of het kan zelfs een combinatie van beide zijn. Een smoker wordt gebruikt op lage temperaturen u kunt heerlijk lang tafelen en u krijgt de meest malse stukjes vlees van deze barbecue. Een smoker geeft daardoor ook een meer intense rokerige smaak en is voor de echte liefhebber. U moet hier de tijd voor nemen om het vlees klaar te maken maar ook het schoonmaken zal veel meer werk kosten.

Bijzonder barbecueën

Er zijn nog veel meer andere opties voor het barbecueën. Zo kunt u ook kiezen voor een tafel barbecue waarbij u zelf uw eigen stukje vlees er op kunt leggen. Heeft u een grote tuin en wat meer ruimte kunt u zelfs voor een pizza oven kiezen. Een heerlijke verse pizza klaar gemaakt door vuur en warmte is veel beter als een kant en klare pizza uit de oven.

Geplaatst door