Menu
Recepten

Eet Italiaans met dit heerlijke recept voor pasta bolognese

Pasta bolognese is een van de populairste Italiaanse gerechten. Traditioneel wordt het gerecht gemaakt met gehakt. Deze vegetarische variant bevat veel eiwit dankzij de plantaardige eiwitbron Pulled Oats® en het bevat 275 gram groente per persoon. Een lekker, voedzaam gerecht dat in een handomdraai op tafel staat. Bovendien is het gerecht in lijn met de schijf van vijf!

Ingrediënten voor 2 personen

Aantal gram groente per persoon: 275

1 pakje Pulled Oats® Naturel
300 gram gezeefde tomaten (zonder zout)
2 eetlepels tomatenpuree
2 tomaten
1 kleine ui
1 knoflookteentje
½ verse chilipeper
2 theelepels suiker
versgemalen zwarte peper
verse basilicum
2 eetlepels versgeraspte 32+ kaas (Grana Padano of Parmigiano Reggiano)
150 gram volkorenspaghetti
1-2 eetlepels olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien, knoflook, chilipeper en tomaten fijn. Verhit wat olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook en chili toe en bak ze een paar minuten of totdat ze goudbruin kleuren.
  3. Voeg daarna de tomatenpuree, fijngesneden en gezeefde tomaten toe. Laat het 10-15 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.
  4. Breng op smaak met suiker en versgemalen peper. Kook ondertussen de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg Pulled Oats® aan de pan toe en laat nog kort sudderen.
  5. Serveer met wat versgeraspte kaas en verse basilicum.

Fotocredits: Gold & Green