Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Gezond eten niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor je hond

Dat gezonde voeding belangrijk is voor lichaam en geest is natuurlijk geen nieuws meer. Het is belangrijk om gevarieerd te eten en ook regelmatig te eten.

Maar dit geldt niet alles voor de mens ook voor onze huisdieren is gezonde voeding heel belangrijk. Zo moet bijvoorbeeld een hond in verschillende fases van zijn of haar leven ook verschillende voeding krijgen. Zo onderscheiden we bij de hond eigenlijk 3 belangrijke levensfases. Te weten:

  • puppy
  • volwassen
  • senior

Puppy
Puppyvoer kun je het beste geven tijdens de eerste 6 tot 18 maanden van de hond. Puppyvoer zorgt er niet alleen voor dat uw hond energie krijgt maar ondersteunt ook de groei van de hond. Voor een evenwichtige darmflora en een goede ontlasting is het belangrijk dat u goed verteerbare voeding koopt. Elke pup heeft zijn eigen unieke voedingsbehoeften. Deze hangt af van de grootte en het hondenras van uw hond. Eiwitten, mineralen, vitaminen en koolhydraten hebben allemaal hun eigen functie in het voedsel voor uw hond. Veel puppy’s moeten hun inentingen nog krijgen voordat hun afweersysteem naar behoren werkt. Om hier rekening mee te houden worden vaak extra eiwitten toegevoegd aan puppyvoer. Daarnaast zorgt extra calcium en fosfor ervoor dat het skelet van de puppy zich goed ontwikkelt. Ons gevarieerde assortiment biedt de mogelijkheid om het juiste puppyvoer voor uw hond te vinden.

Volwassen
Wanneer de hond volwassen is. Heeft deze juist weer andere behoeftes en is het ook wat moeilijker te zeggen welke voeding de hond nodig heeft. Dit heeft namelijk nog veel sterker met het ras te maken dan dat ze puppy zijn. Belangrijk is in ieder geval om te kijken naar de grootte en het gewicht van de hond.

Ver hebben bepaalde rassen wat sneller last van bepaalde kwalen waar de voeding een goede ondersteuner in kan zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken wat de hond lekker vindt om te eten. Er zijn tal van merken hondenvoer en niet iedere hond vindt alles lekker. Bij het overstappen naar ander voer is het wel belangrijk om dit stapsgewijs te doen, zodat de darmen van de hond kunnen wennen aan de nieuwe voeding.

Senior
En dan de laatste fase: senior. Een hond wordt gemiddeld bij 7 a 8 jaar als senior bestempeld.  Grotere honden worden vaak sneller oud dan kleinere honden. Ouderdom kan leiden tot kwaaltjes die het leven van de hond belemmeren. Naarmate honden ouder worden gaan ze vaak minder bewegen. Hierdoor neemt de hoeveelheid voedsel die ze nodig hebben af. Mede hierom bevat hondenvoer voor een senior/oudere hond vaak minder calorieën dan gewoon voedsel. Op deze manier wordt voorkomen dat de hond op latere leeftijd last krijgt van overgewicht.

Behalve het vetgehalte hebben oudere honden ook meer kans op nierklachten. Om nieren te kunnen ontlasten zit in hondenvoer voor een senior/oudere hond vaak minder zout en fosfor. Behalve de nieren ontlast het lage zoutgehalte ook het hart. Om de darmflora van oude honden te blijven stimuleren zitten er vaak extra vezels in hun hondenvoer. Dit voorkomt obstipatie en houdt de darmen vitaal. 

Om het leven van uw oudere hond toch zo aangenaam mogelijk te maken is het belangrijk dat u het juiste hondenvoer voor een senior/oudere hond aanschaft. Op onze website vindt u allerlei aanbiedingen om hondenvoer voor uw senior hond gemakkelijk online te bestellen!

Prins hondenvoer kent een ruim assortiment uitgebalanceerd hondenvoer passend bij iedere hond, van pup tot senior. Het kwalitatief hoogwaardige voer uit de ProCare lijn van Prins hondenvoer is samengesteld uit natuurlijke en hoogwaardige bouwstoffen. 

Mocht u toch liever een ander merk bestellen voor uw trouwe viervoeter dan kan dat ook op www.brekz.nl

Geplaatst door