Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Dieet Pro

Als voedings- en dieetdeskundige heb ik vaak gesprekken die als volgt beginnen: ‘Hoe raak ik mogelijk 10 kilo kwijt (voor mijn vakantie/bruiloft/zomer)?’ Ik stel dan altijd de vraag: ‘Mogen de tien kilo er na de vakantie/bruiloft/zomer waar aan komen of niet?’ Eigenlijk altijd is het antwoord dat mensen zich al jaren van dieet naar dieet slepen. Hoewel ze soms successen boeken, vliegen de kilo’s er later even hard bij weer op. Mijn advies is dan: Dieet Pro Afslankshakes

Wat is Dieet Pro precies?

Dieet Pro is gebaseerd op shakes. De shakes van Dieet Pro bevatten vrijwel alleen maar eiwitten en zijn dus koolhydraat- en vetarm en suikervrij. Daarnaast zijn de shakes verrijkt met een complete mix aan vitaminen en mineralen. Als kers op de taart zitten er stoffen in die de vetverbranding stimuleren, zoals groene thee en L-carnitine.

Als je begint aan het dieet dan vervang je dagelijks je ontbijt en je lunch door een shake. Daarnaast neem je drie tussendoortjes, een diner en een avondsnack die bestaat uit normale voeding. Om deze andere maaltijden te maken kun je gebruik maken van recepten.

Hoe effectief is Dieet Pro?

Het Dieet Pro dieet is bijzonder effectief. De bekendste gebruiker van het Dieet Pro dieet is ongetwijfeld zangeres Lisa Lois die dankzij een combinatie van Dieet Pro en sport meer dan 30 kilo blijvend kwijt raakte. Ook in de commentaren op andere plekken, zoals het Vetvrij forum en in dit artikel lees je eigenlijk uitsluitend positieve ervaringen over het gebruik van Dieet Pro. Als laatste is er dan nog een uitgebreidere ervaringen beschreven door een lezeres van Vetvrij, die haar eigen tips geeft om het Dieet Pro: Afvallen met shakes dieet nog effectiever te maken.

Ook ik ken uit mijn praktijk vooral positieve ervaringen met Dieet Pro. Dit zijn de vier redenen waarom Dieet Pro: Afvallen met shakes het beste werkt.

  1. Dieet Pro: Afvallen met shakes is niet te streng

Er zijn veel shakediëten op de markt, zoals Prodimed, waarbij je in de eerste periode van het dieet alleen maar shakes mag eten. De gedachte hierachter is dat je op deze manier je calorie-inname volledig kunt controleren. Aan de andere kant hoopt men dat je je vaste voedingspatroon ‘vergeet’, zodat je in de latere fasen van het dieet gezonder gaat eten dan voorheen.

Deze gedachtegang klopt om twee redenen niet. Diëten waarbij je alleen maar shakes mag eten zijn voor veel mensen te streng. Als je het écht vol kunt houden, werkt het. Maar ik hoor te vaak dat mensen toch andere producten gaan eten omdat ze honger hebben. Dit zijn meestal niet de meest gezonde producten. Hierdoor werkt het dieet niet zo goed meer.

Een andere reden is dat er weerstand ontstaat tegen de shakes. Shakes zijn nu eenmaal minder lekker dan gewoon eten. Als je de hele dag deze shakes moet eten, snak je naar iets anders. Als je een shakedieet volgt is het wel belangrijk dat je het eten van shakes lange tijd vol kunt houden, ook als je al lang weer op je streefgewicht zit. Dat lukt niet als je eerst met frisse tegenzin wekenlang alleen maar shakes mag eten.

  1. Shakes eten is makkelijker dan minder eten

Veel gewone diëten zijn gebaseerd op minder eten of op het (niet) eten van bepaalde soorten voedsel. Het is moeilijk om dit lange tijd vol te houden. Dit heeft twee redenen.

Als eerste is de portiegrootte van belang: een streng koolhydraatarm bijvoorbeeld werkt niet als je een volledig bakje met noten naar binnen schuift. Dieet Pro: Afvallen met shakes biedt goede richtlijnen voor hoeveel je kunt eten tijdens iedere maaltijd.

Een gewoon dieet wordt na verloop van iets teveel een gewoonte. Je maakt wat recepten waarvan je weet dat je ze lekker vindt, maar je bent niet echt meer bewust bezig met afvallen. Als je nog eens per dag een shake eet, dan herinnert dit je eraan dat je bezig bent om jezelf op gewicht te houden.

  1. Geen jojo-effect

Tot zover genoeg over het mentale aspect van het dieet. Het is mooi als een dieet psychologisch makkelijk is, maar het moet natuurlijk wel gewoon werken. Bij Dieet Pro: Afvallen met shakes is er geen twijfel over dat je minder calorieën binnen krijgt dan je verbrandt, maar het gaat er natuurlijk om dat je een blijvend resultaat hebt.

Zelden merk ik in mijn praktijk dat iemand last heeft van het jojo-effect, waarbij de kilo’s er net zo snel weer aanvliegen dan dat ze er af gekomen zijn. De reden hiervoor is dat je met Dieet Pro veel eiwitten binnen krijgt. Er is veel wetenschappelijk bewijs dat diëten hoog in eiwitten helpen om het jojo-effect tegen te gaan.

De werking hiervan begint al tijdens het dieet. Je ontziet je spiermassa bij het afvallen doordat je spieren goed gevoed worden. Zoals je waarschijnlijk weet hebben je spieren energie nodig om zichzelf te onderhouden.

  1. De unieke samenstelling van Dieet Pro: afvallen met shakes

Als laatste hebben de Dieet Pro shakes nog een aantal unieke ingrediënten die niet in de meeste andere eiwitshakes zitten. Je kunt hierbij denken aan het speciale eiwit caseïne. Dit eiwit zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel houdt. Een ander bijzonder eiwit dat je in Dieet Pro vindt is L-carnitine. Dit eiwit helpt je ook om gewicht te verliezen.

Tot slot zitten er ook nog twee andere interessante stoffen in de Dieet Pro shakes. Een daarvan is groene thee. Uit Nederlands onderzoek is gebleken dat groene thee helpt bij gewichtsverlies, maar dat het later ook nog ondersteunt als je al op je streefgewicht zit. Een ander ingrediënt is choline, dat een belangrijke rol speelt bij de stofwisseling, vooral van vet. Uit onderzoek is gebleken is dat veel mensen een tekort hebben aan deze stof.

Dieet Pro: Afvallen met shakes – het werkt echt

In principe werken alle diëten als je ze maar volgt. Dieet Pro onderscheidt zich van andere diëten doordat het net een aantal bewezen extra’s heeft. Dankzij caseïne ga je minder snel snacken. Choline ondersteunt je stofwisseling, terwijl L-carnitine en groene thee ook bijdragen aan gewichtsverlies. Het resultaat is dat je de kilo’s er met Dieet Pro net wat makkelijker af haalt en er af houdt.

Een dieet kan ‘technisch’ nog net zo effectief zijn, het moet ook makkelijk vol te houden zijn. Het gebruik van Dieet Pro is makkelijk vol te houden omdat je veel echt voedsel eet. Hierdoor is de kans klein dat de shakes je echt de neus uit komen, zoals met andere shakediëten wel het geval is. Omdat je ook later shakes blijft eten, blijf je je er wel van bewust dat je aan het afvallen bent.  Dieet Pro: Afvallen met shakes is daarom mijn aanbeveling aan iedereen die 10 kilo kwijt wil raken en kwijt wil houden.

Geplaatst door