Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

5 voordelen van het eiwitdieet

Eiwitten, het zijn de bouwstenen van je lichaam. Ze zijn nodig om spiermassa aan te maken en ze zijn goed voor onze botten. Kortom, we kunnen niet zonder ze. Niet voor niets is een eiwitdieet wereldwijd zo populair. Het is immers een gezonde manier om gewicht te verliezen en kent vele voordelen.

 • 1. Je valt er snel van af
  Wanneer je een eiwitdieet volgt, krijg je de juiste voedingsstoffen binnen en zorg je ervoor dat er geen reserves worden aangemaakt. Je lichaam gaat juist de aanwezige reserves opmaken, waardoor je afvalt. Eerst worden namelijk de koolhydraten in je lichaam opgemaakt. Wanneer deze op zijn, haalt je lichaam energie uit de eiwitten die je binnenkrijgt. Doordat eiwitten moeilijk zijn om te zetten in energie, richt je lichaam zich tot je opgeslagen energiereserves. Je vetten dus.
 • 2. Je houdt het makkelijk vol
  Een eiwitdieet is ‘makkelijk’ vol te houden, doordat je geen hongergevoel krijgt. Dat is één van de redenen dat het eiwitdieet zo populair is. Je verliest alleen maar het overschot aan vetten en geen andere stoffen die je lichaam nodig heeft. Bovendien krijg je, doordat je hongergevoel onderdrukt wordt, geen zin om te eten.
 • 3. Je verandert je leefstijl
  Een eiwitdieet is niet een standaard dieet. Waar je bij diëten misschien denkt aan minder eten en misschien wel honger lijden, is een eiwitdieet eigenlijk heel wat anders. Je verandert namelijk vooral je leefstijl. Je krijgt andere voedingsstoffen binnen dan normaal: minder koolhydraten en meer eiwitten. Als je een dieet start, nuttig je om te beginnen alleen eiwitmaaltijden die je aanvult met groenten, multivitaminen en eiwitsupplementen. Vervolgens moet je een goede balans vinden tussen eiwitten, koolhydraten, vetten enzovoort. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je jezelf een nieuwe levensstijl aanleert.
 • 4. Je verliest geen spiermassa
  Doordat je genoeg eiwitten binnenkrijgt, verlies je geen spiermassa. Sterker nog, het eten van eiwitten helpt je bij de opbouw van spieren. Wel zo fijn als je gewoon fit wilt blijven (en er fit uit wilt blijven zien) tijdens het diëten!
 • 5. Eiwitten zijn goed voor je lichaam
  Eiwitten zorgen voor een verhoging van je weerstand en zorgen er daarnaast voor dat je beter kunt omgaan met stress. Bovendien worden van eiwitten je botten sterker en je huid en nagels mooier. Eiwitten zorgen er daarnaast voor dat je je beter kunt focussen en dat je je beter voelt. Eiwitten zijn dus niet alleen goed om af te vallen, maar ook voor je algehele gezondheid!

Geplaatst door