Hoe dagelijks fietsen je slank houdt

Dagelijks voldoende bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Je houdt je conditie op pijl, je traint je spieren en gewrichten en het houdt je slank. Dagelijks voldoende bewegen kan iedereen, je hoeft er niet voor naar de sportschool, je kunt het eenvoudig in je dag inplannen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen. Door vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan krijg je eenvoudig dagelijks voldoende beweging, zo blijf je gezond en slank.

Eerste stap naar een gezonder leven
Als je graag wat gezonder zou willen leven hoef je geen radicale veranderingen door te gaan. Een eerste stap is minder te snoepen en meer te bewegen. Dat eerste is wellicht lastig en vergt het nodige doorzettingsvermogen en het tweede is een kwestie van aanpassen. De meeste afstanden die we wekelijks afleggen, leggen we af per auto; naar het werk, even snel boodschappen doen, de kinderen naar hockey brengen en bij een vriendin op de koffie, terwijl veel van deze afstanden prima op de fiets te doen zijn. Maak er een gewoonte van om de auto te laten staan en de fiets te pakken. Breng bijvoorbeeld de kinderen op de fiets naar school, dit is goed voor je gezondheid, je geeft er een goed voorbeeld mee en de kinderen vinden het nog leuk ook!

Als een speer op de e-bike
Moet je een langere afstand fietsen naar je werk, of ben je simpelweg op zoek naar meer comfort tijdens je fietsrit, dan kun je kiezen voor een fiets met trapondersteuning. Door de ondersteuning die je krijgt van de elektrische motor fiets je met minder moeite en in kortere tijd dezelfde afstand als op een “normale” fiets. Tijdens het fietsen train je vrijwel iedere spier in je lichaam en verbrand je direct vet, ook op de elektrische fiets. Zonder dat je het door hebt ben je aan het sporten en zorg je voor een gezond en slank lichaam. Het kost geen extra tijd en moeite, enkel wat aanpassingsvermogen.

The post Hoe dagelijks fietsen je slank houdt appeared first on Beautygeheim.nl.

Geplaatst door