Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Vergeet niet je zorgverzekering te vergelijken voor 2018

Ben je tussen Kerst en oud & nieuw een paar dagen lekker vrij? Goed om nog even naar je zorgverzekering te kijken. Want past je huidige zorgverzekering ook volgend jaar nog wel bij je? Drie redenen waarom dat mogelijk niet meer het geval is.

1. Je zorgverzekeraar heeft de dekking aangepast

Elk jaar passen de meeste zorgverzekeraars hun verzekeringen aan. Grote kans dat dat bij jou ook het geval is. Kom je geregeld bij een fysiotherapeut? Controleer dan of je nog wel voldoende behandelingen vergoed krijgt. Heb je een slecht gebit en breng je meerdere keren per jaar een bezoek aan de tandarts? Wel zo fijn als je een zorgverzekering hebt die dat vergoedt. Vergelijk je huidige pakket daarom even met de rest van het aanbod.

2. Je betaalt te veel

Je zorgverzekering is een flinke kostenpost. En veel mensen betalen er ook nog eens teveel voor, bleek uit een groot onderzoek van begin december. Er zijn verschillende mogelijkheden om de premie te verlagen. Zo kun je korting krijgen door de premie in één keer voor het hele jaar te betalen, het eigen risico verhogen en goed kijken of een aanvullende verzekering wel echt nodig is. Ook bieden veel zorgverzekeraars vaak een vergelijkbare, maar goedkopere polis aan. En controleer even bij de Belastingdienst of je recht hebt zorgtoeslag.

3. De zorg in je ziekenhuis wordt niet meer vergoed

Zorgverzekeraars maken ieder jaar afspraken met ziekenhuizen over de vergoeding van zorg. Het kan zo zijn dat je zorgverzekeraar in 2018 geen contract meer heeft met het ziekenhuis waar je heen gaat. Dat kan ook gelden voor de fysiotherapeut, apotheek, diëtist of een andere specialist. Bekijk hier met welke zorgverleners je zorgverzekeraar een contract heeft volgend jaar. Goed om te weten: je hebt altijd vrije keuze voor je huisarts of tandarts.

Geplaatst door