Tips om je hond gezond te houden

Vanzelfsprekend heeft elke hond zijn of haar eigen wensen en behoeftes. Bovendien kunnen honden goed aangeven wanneer het tijd is voor de wandeling of wanneer het tijd is om even heerlijk te stoeien als je zich daarvoor leent. Vanzelfsprekend zal je met een Chihuahua iets anders stoeien dan met een Dogo Argentino. Het belangrijkste in elk hondenleven is echter een goede uitgebalanceerde maaltijd. In principe heeft een hond niet zo gek veel nodig zolang het maar gevarieerd en voedzaam is. Juist de combinatie van voldoende beweging met een kwalitatief goede, gevarieerde maaltijd is de juiste manier om je hond gezond te houden. Net zoals jij graag afwisselend, maar wel gezond wilt eten, zo geldt dat ook voor de hond. De hondenvoeding bij deze webshop is juist gebaseerd op hetgeen de hond van nature nodig heeft. Dat is dus voeding die de hond in conditie houdt, de gezondheid bevorderd en het immuunsysteem versterkt. Je kan uiteraard meer doen om de gezondheid van je hond op peil te houden.

Voorkom verveling bij de hond

Knaagt je hond wel een aan het meubilair of gaat hij of zij op zoek naar voorwerpen om te gebruiken als kauwspeelgoed? Grote kans dat de hond daarmee aangeeft dat hij of zij zich verveelt. Uiteraard kan je jouw viervoeter dan verwennen met een heel scala aan hondenspeeltjes, het is vaak verstandiger om de speeltjes te laten voor wat ze zijn en eens een flinke wandeling te maken. Naast de fysieke gezondheid dient namelijk ook de geestelijke gezondheid van de hond aandacht.

Door het maken van een lange wandeling, bij voorkeur een nieuwe route, voorkom je dat de hond zich gaat verveling. Het opdoen van nieuwe indrukken is niet alleen spannend voor de hond, je traint namelijk ook zijn of haar geheugen. Als je dit soort activiteiten met regelmaat onderneemt stel je de hond in staat om de voedingsstoffen in de maaltijd optimaal te benutten. De conditie wordt onderhouden en de hond verveelt zich minder snel. Grote kans dat het ook veel beter zal lukken om je hond wat langer alleen te laten als je even weg moet.

Versterk de onderlinge band door outdoor games

Een van de leukste eigenschappen van de hond is de wil om de baas te plezieren. Die eigenschap zit ervan nature in. Door samen verschillende activiteiten te ondernemen waarbij de hond beloond kan worden voor zijn inzet, versterk je de onderlinge band. Heb je een hond die graag buiten is, profiteer daar dan van door behendigheidsspelletjes te doen. Agility is zo’n activiteit die bijzonder geschikt is voor hond en baas. De hond krijgt opdrachten om uit te voeren en bij een goed uitgevoerde opdracht kan je hem of haar een beloningssnoepje geven. Zo kan je jouw viervoeter over een bruggetje laten lopen, door een tunnel rennen of over een speciale horde laten springen. Door de aanmoediging en de beloning bouw je een ontzettend sterke band op zodat de hond je zal gaan aanschouwen als zijn of haar kameraad. Een huisdier hebben is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor je gezondheid.

Geplaatst door