Pellets CO2 neutraal en goed voor de gezondheid

Houtpellets worden steeds populairder in Nederland, en dat is ook niet zo gek! Ze zijn namelijk CO2-neutraal, dus bijzonder milieuvriendelijk. Met pellets kunt u de CO2-uitstoot met maar liefst 80% verminderen ten opzichte van fossiele brandstoffen en bovendien tot wel 60% besparen op uw energierekening.

Een schoner en goedkoper alternatief voor gas dus. 

Wat zijn Pellets?
Pellets zijn kleine houtkorrels die als brandstof dienen voor speciale pelletkachels. Ze worden geperst uit duurzaam, onbehandeld zaagsel en schoon resthout dat van onder andere houtzagerijen afkomstig is. Het warmtevermogen is twee tot drie keer hoger dan dat van brandhout.

Pellets zijn een vorm van biomassa. Er worden namelijk geen toevoegingen aan het houtafval toegevoegd, 100% natuurlijk dus. Houtpellets zijn van alle biobrandstoffen ook nog eens de zuiverste brandstof, omdat ze voor weinig tot geen as- en roetvorming, fijnstof en rookontwikkeling zorgen. Bovendien zijn ze CO2-neutraal en dus bijzonder milieuvriendelijk. Dat betekent dat ze geen negatief effect hebben op het broeikaseffect, er komt geen extra CO2 in de atmosfeer tijdens het branden van pellets. Dat maakt pellets veel milieuvriendelijker dan fossiele brandstoffen als gas en olie.

Door minder CO2 uitstoot wordt de lucht die wij dagelijks inademen veel zuiverder en dus veel beter voor onze gezondheid. Ook mensen met longziektes zullen ervaren dat de lucht om hun heen prettiger is dan met de gewone standaard kachels.

Pelletkachels
Pellets zijn geschikt voor speciale op pellets gestookte kachels, een volautomatisch verbrandingssysteem. U geniet van dezelfde aangename vlammensfeer als een houtkachel maar bent goedkoper uit. Om heel het huis te verwarmen heeft u meerdere units nodig. Maar een geschakelde CV-pelletkachel kan zelfs bestaande radiatoren, vloerverwarming en sanitair water verwarmen. Hetzelfde comfort als een gewone CV-ketel, maar dan voor minder geld!

Dus niet alleen goed voor de gezondheid maar ook voor uw portemonnee!

Geplaatst door