Menu
Senioren

Overwinteren in de Algarve – Geniet van de winterzon

Iedere dag ontwaken samen met de winterzon en een temperatuur van 20 graden in de winter. Wie wil dat nou niet? Er is een prachtige plek in Europa, op nog geen 3 uur vliegen, waar u de hele winter kunt genieten van een zacht klimaat. En dan hebben we het natuurlijk over de Portugese Algarve, waar overwinteren tot ware kunst is verheven.

Plusser advertorialAuthentiek genieten in de Algarve
De Algarve heeft meer te bieden dan alleen heerlijke subtropische temperaturen. Met zijn schilderachtige dorpjes, sfeervolle badplaatsen, uitgestrekte stranden, maar ook indrukwekkende rotsformaties is het een lust voor het oog. En voor de innerlijke mens wordt ook goed gezorgd, want in de Algarve eet men voortreffelijk. En nog voordelig ook. Want u eet al een geweldig diner vanaf 20 euro per persoon. En met de exclusieve dinervouchers van Primavera Reizen, 7x diner voor maar 65 euro, bent u nog voordeliger uit.

Zacht klimaat
Als de wintermaanden in Nederland koud en nat zijn, is het in de Algarve mild en zonnig. Zelfs in de koudste maanden december en januari komt de temperatuur zelden onder de 16 graden Celsius. In november, februari en maart haalt de temperatuur vaak de 20 graden Celsius. En in de vroege lente kun u ook nog eens genieten van de natuur die volop in bloei staat met prachtige kleuren en geuren.

Verblijf in de Algarve
Vliegt u in het najaar, winter of voorjaar naar de Algarve dan is er keuze uit tal van accommodaties; hotels, bungalows en appartementen. Kies voor uw verblijf de meer ruige westkant van de Algarve, de sprankelende en populaire badplaats Albufeira of het gezellige Monte Gordo met zijn uitgestrekte stranden. Diverse accommodaties aan de oostkust zijn inclusief huurfiets waarmee u heerlijk de omgeving kunt verkennen, maar die ook perfect is om dagelijks een boodschap mee te doen of een krantje te halen.

Wilt u graag een auto tijdens uw verblijf? Ook dat is geen probleem en zeer voordelig. In Portugal zijn de prijzen laag en dat maakt het huren van een auto wel heel aantrekkelijk. En zeer aan te raden, want de goed aangelegde wegen leiden u volledig langs de kust en de prachtige dorpjes.

Ontspannen en ontdekken
Geniet tijdens het overwinteren volop van de rust, authentieke Portugese sfeer en vriendelijke bevolking. En ervaar dat de temperatuur ideaal is om erop uit te trekken. Verken bijvoorbeeld op uw gemak het afwisselende achterland op uw huurfiets of met een huurauto.

Golfliefhebbers komen goed aan hun trekken. Met de voordelige greenfees kunt u gelijk aan de slag op een van de vele goed onderhouden golfbanen die de Algarve rijk is.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan speciale wandelweken in de Oost Algarve of aan die leuke excursie naar Sevilla vlak over de Spaanse grens. Liever iets minder actief? Dan is een Portugal rondreis per touringcar een echte aanrader. En verblijft u in Monte Gordo, dan kunt u meedoen aan de populaire bridge-drives die vrijwel het gehele jaar door worden georganiseerd.

Overwinteren in de Algarve, Primavera Reizen maakt het waar
Primavera Reizen is de Portugal specialist en heeft bijna 25 jaar ervaring in de Algarve regio. Wij zorgen ervoor dat uw overwintering in de Algarve tot in de puntjes is geregeld voor een scherpe prijs. Zo vliegt u al een maand naar de zon in de Algarve, inclusief vlucht en appartement, vanaf € 499- p/p.

Lees er meer over op onze speciale Overwinteren in Portugal pagina. Hier vindt u ook gelijk een overzicht van alle beschikbare accommodaties.