Nieuwe CV goed voor de gezondeid en uiteindelijk ook voor de portemonnee

De koude tijd komt er weer aan en dat betekent dat we allemaal weer de kachel aandoen wanneer we thuiskomen. Maar hoe oud is uw CV ketel eigenlijk en voldoet hij nog aan de eisen die we vandaag de dag stellen aan een goede CV Ketel.

Hoe ouder de CV ketel is hoe groter de kans is dat deze gebreken gaat vertonen of juist veel meer gas verbruikt dan daadwerkelijk nodig is om uw huis lekker warm te stoken. Daarnaast bestaat ook het risico dat bij een wat oudere CV ketel de uitstoot van koolstofmonoxide te hoog wordt en dit kan zeer gevaarlijk zijn.

Koolstofmonoxide is een geurloze en kleurloze stof die ontstaat door een onvolledige verbranding koolstof. Belangrijk is dat u uw CV ketel regelmatig laat controleren en laat onderhouden. Mocht de CV ketel niet meer voldoen dan is het sterk aan te raden deze te laten vervangen, om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Hoogstwaarschijnlijk bespaart u dan ook nog geld omdat nieuwe CV ketels minder energie verbruiken. Ook interesse in een nieuwe CV ketel? Neem dan eens een kijkje op CVKoopjes.nl.

Geniet van een warme en gezonde winter!

Geplaatst door