Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Meeste Nederlanders eten te weinig vezels

De Nationale Vezelweken bij de ambachtelijke bakker

De kans dat consumenten te weinig vezels eten, is groot. Ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking krijgt te weinig vezels binnen. Vezels zitten in groente, fruit en brood en zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering. In ons dagelijkse voedingspatroon is brood een essentiële leverancier van vezels.

Vezelrijk brood voor een gezonde spijsvertering
Voedingsvezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en een goede stoelgang. Vezelrijke voeding kan spijsverteringsklachten en problemen met de stoelgang voorkomen. Het is dus belangrijk om dagelijks voldoende vezels te eten. Dit belang wordt ook onderstreept door de Maag Lever Darm Stichting, die dit jaar de Nationale Vezelweken weer ondersteunen. Een groot deel van vezels in onze voeding halen we uit volkoren brood. Als vezelspecialisten vertellen de ambachtelijke bakkers in ons land precies in welke broden de meeste vezels zitten. Zo wordt het voor de consument een stuk makkelijker om meer vezels binnen krijgen.

Doe de Vezeltest
De deelnemende bakkerijen zijn te herkennen aan het speciale logo van de Nationale Vezelweken. De website www.nationalevezelweken.nl biedt veel informatie over vezels in brood. De Maag Lever Darm Stichting heeft de Vezeltest ontwikkeld. Hiermee kunnen consumenten testen of zij dagelijks voldoende vezels binnen krijgen. Voor meer informatie gaat u naar www.nationalevezelweken.nl. Voor lekker vezelrijk brood gaat u naar de ambachtelijke bakker!

Geplaatst door