Menu
Gezondheid / Werkplek verbeteren

Hoe je houding te corrigeren!

Een groot deel van Nederland heeft een zittend beroep. Dit betekent vaak dat wij vele uren per dag zittend doorbrengen op onze werkplek en dan ook vaak in de avonduren thuis op bijvoorbeeld de bank. Een juiste houding is dan erg belangrijk om er voor te zorgen dat je geen klachten krijgt.

Wat kun je zelf doen om er voor te zorgen dat de vele zituren geen negatieve uitwerking hebben.

  1. Zorg voor de juiste hoogte van bureau en bureaustoel. Het is belangrijk dat je goed zit met beide voeten plat op de grond en de benen naast elkaar. Veel mensen hebben snel de neiging om de benen over elkaar te doen, maar dit zorgt voor een slechtere doorbloeding en dit kan weer zorgen voor klachten.
  2. Beweeg regelmatig. Ondanks een goede zithouding is de doorbloeding van het lichaam toch minder goed dan dat we staan of in beweging zijn. Regelmatig even een wandeling naar bijvoorbeeld het koffiezetapparaat kan hier al uitkomst bieden. Maar er zijn ook diverse oefeningen die u gewoon achter het bureau kunt doen.
  3. Zorg voor het juiste meubilair. Je kunt natuurlijk zelf heel veel doen aan je houding. Door bijvoorbeeld bovenstaande punten op te volgen, maar de juiste stoelen of bank zorgen er voor dat u automatisch de juist houding aanneemt. Door gebruik te maken van een stoel met de juiste steunpunten in de rug en bijvoorbeeld een zitgedeelte dat past bij u lengte zal zorgen voor een goede zithouding!

Let goed op uw houding en wanneer deze niet goed is probeer deze dan te corrigeren! Je zult merken dat je jezelf fitter en gezonder gaat voelen.