Menu
Gezonde voeding

Hoe kun je gezonder eten?

Gezond eten wordt vandaag de dag steeds belangrijker. Steeds meer mensen hechten waarde aan een gezond leven. Daar zijn sporten én gezond eten natuurlijk onderdeel van. Maar wat kun je nou precies veranderen aan je voedingsgewoonten? Wat zijn belangrijke tips als het gaat om gezond eten? Hieronder geven we je enkele tips, die je helpen om voortaan gezonder te eten.

Eet bewust
Deze eerste tip klinkt simpel, maar is ontzettend belangrijk wanneer je gezonder wilt eten. Wees je ten eerste altijd bewust wat je eet maar ook dát je eet. Door jezelf altijd te beseffen waar je jouw lichaam mee vult, ga je direct al een stuk gezonder eten. Je eet bijvoorbeeld geen hele zak chips meer maar een paar handjes, of je kiest voor een gezonde snack in plaats van een vette hap.

Eet op vaste momenten en gevarieerd
Het is erg belangrijk om op vaste momenten te eten. Je lichaam went daaraan en gaat zich daar na verloop van tijd ook op in te stellen. Gebruik elke dag drie maaltijden en probeer ook tussendoortjes in te plannen. Sla vooral geen maaltijd over. Ook tussendoortjes kun je beter niet overslaan aangezien je, door ze te gebruiken, de verbranding in je lichaam op orde houdt. Een ander belangrijk aandachtspunt is om gevarieerd te eten. Eet niet standaard een boterham met kaas, maar neem ook eens een schaaltje yoghurt of een salade met wat noten!

Keukenapparatuur
Gebruik maken van de juiste keukenapparatuur kan helpen qua voeding veel gezonder te gaan leven. Deze kun je aanschaffen bij bedrijven als Horecagrootkeukenshop.nl. Maak bijvoorbeeld gebruik van een airfryer in plaats van een frituurpan. Wanneer je dan toch een snack wilt eten, is deze veel minder vet. Ook kun je hier perfect aardappeltjes en friet in bakken zonder vet. Ben je niet zo’n fan van fruit en bepaalde groenten? Dan kun je ook gebruik maken van een blender. Een smoothie kan je namelijk erg lekker maken door de toevoeging van je favoriete fruit. Zo krijg je alsnog je dagelijks portie groente en fruit binnen en het is nog lekker ook.