Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Gezond sportief met een Stuntstep

Heb je een goed ontwikkeld evenwichtsgevoel en hou je wel van een beetje spanning en sensatie in je leven? Dan heb je vast al eens op een skateboard mooie acrobatische trucs uitgehaald. Er is nog een ander vervoermiddel waarmee je de mooiste stunts uit kunt halen. Is een stuntstep misschien iets voor jou? Op een goede step kan je je helemaal uitleven en iedereen laten zien hoe goed je bent. Alleen, niet elke step is geschikt voor acrobatiek. Stuntsteps zijn speciaal geconstrueerd. Ze maken het niet alleen mogelijk dat je de mooiste acrobatische toeren uithaalt, je doet het ook nog op een verantwoorde en veilige manier.
Naast de vele stunts die je kunt beoefenen, is een stuntstep een verantwoorde manier manier om sportief bezig te zijn.

Hoge eisen voor de Stuntstep

Op het eerste gezicht zie je misschien niet het verschil tussen een stuntstep en een gewone step zoals je hem vaak in de trein, bus of op straat ziet. Stuntsteps zijn bijvoorbeeld niet in hoogte verstelbaar. Ook is het niet mogelijk om ze op een handige manier op te vouwen. Ergens is dat ook logisch. Als je acrobatische toeren uithaalt, krijgt je step veel krachten te verduren en moet het de vaak harde schokken van een landing zo goed mogelijk kunnen verwerken. Is je stuur dan in hoogte te verstellen, dan is dat een behoorlijk risico. Hoe goed je het stuur ook vastzet, door de schok van een landing kan het dan omlaag schieten. Ook de scharnierpunten die je gebruikt om een step op te vouwen, zijn bij het echte stunten zwakke plekken. Een stuntstep is robuust gebouwd en in staat om de hardste klappen op te vangen.

Een complete set of zelf bouwen?

Stuntsteps worden meestal geleverd als een complete set, waaraan je verder niets meer hoeft te doen. Er zijn echter ook stuntsteps die je zelf in elkaar kunt zetten. Zo is je stuntstep volledig naar je eigen wensen samengesteld. Maar als je net begint met het stunten op een step, is het verstandig om te kiezen voor een compleet gemonteerd model. Als je kiest voor deze manier van sporten, zorg dan ook voor goede lichaamsbescherming, zoals handschoenen, knie- en elleboogbeschermers en een helm. En houd je step altijd zo goed mogelijk schoon en droog.

Geplaatst door