Een luxe spagevoel in je badkamer thuis

De voordelen van een bezoekje aan een spa zijn intussen de meeste mensen wel bekend. Minder (snel) last van stress, een beter concentratievermogen, hogere productiviteit en minder fysieke klachten. Maar moet je hier altijd voor naar een dure sauna of spa? Met onderstaande badkamers kun je ook gewoon lekker thuis van het luxe spagevoel genieten.

Essentieel in een luxe badkamer: een whirlpool

Bij wellness draait het allemaal om een gevoel van ontspanning en rust, zowel geestelijk als lichamelijk. Wat daarvoor onmisbaar is in luxe badkamers? Een whirlpool met bruisende en masserende stralen. Een van de effecten hiervan op je lichaam is bijvoorbeeld stimulering van de bloedsomloop, waardoor je lichaam in combinatie met de heerlijk warme temperatuur van het badwater een extra impuls krijgt. Het gevolg is dat veel mensen zich na een ‘massage’ in een whirlpoolbad weer veel fitter voelen.

luxe badkamer

Het echte wellnessgevoel creëren

En er zijn nog meer manieren waarop je vrij eenvoudig zelf voor een ontspannen gevoel kunt zorgen. Zorg bijvoorbeeld dat je fijne verzorgingsproducten in huis gehaald hebt die je echt een gevoel van luxe geven, zoals een scrub, gezichts- of haarmasker, bodylotion, aparte lotion voor handen of voeten of iets voor een extra verkwikkend voetenbadje. Badkamers voelen daarnaast al snel als een uitgebreide spa door gedimd licht of kaarsen en ontspannen muziek, en het klaarleggen van een comfortabele badjas en voldoende zachte handdoeken. Het belangrijkste echter nog wel? Zorg er vooral voor dat je badkamer is opgeruimd! Rondslingerende vuile was of handdoeken en een rommelige wastafel met allerhande verzorgingsartikelen zorgen namelijk voor een onrustig gevoel.

Niet alleen reiniging van buiten, maar ook van binnen

Een wellnesservaring thuis geeft je de mogelijkheid zowel mentaal als fysiek te ontspannen. Door ontspanning, vooral in combinatie met een massage van spieren en weefsels in een whirlpool en betere doorbloeding, komen afval- of gifstoffen zoals melkzuur vrij die je lichaam zullen moeten verlaten. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je extra vocht binnenkrijgt. Dit kun je doen door gewoon water te drinken, maar een bijzondere thee in een mooie mok of schaal met lekker exotisch fruit geven je natuurlijk nog veel meer een gevoel van luxe.

Neem de tijd

Erg belangrijk voor een ontspannen gevoel is dat je geen haast hoeft te maken. Lekker badderen of douchen, scrubben, een masker voor je haar of gezicht, lezen, mediteren of je nagels lakken? Doe vooral datgene dat jou het ultieme relaxte gevoel geeft, en neem hiervoor de tijd.

Geplaatst door