Menu
Geestelijke gezondheid

Druk? Vergeet je mentale ik niet!

Ken je dat gevoel dat je alle ballen zelf hoog moet houden? Naast dat je het druk hebt op je werk, heb je nog je gezin en een sociaal leven te onderhouden. Maar wanneer heb je tijd om echt even te ontspannen?
Het is belangrijk om je mentale gezondheid niet over het hoofd te zien, want het is net zo belangrijk als je fysieke gezondheid. Hoog tijd om eens wat meer aandacht te geven aan je mentale ik.

Geen idee waar je moet beginnen? Deze vijf apps helpen je een eindje op weg:

VGZ Mindfulness coach  
Even ontstressen en meer in het hier en nu leven? Geef aan waar je bent en hoeveel tijd je hebt: de app zorgt voor geschikte meditatie- en ontspanningsoefeningen. Extra handig: de app kan de oefeningen inplannen in je agenda. Zo vergeet je niet om iedere dag even te ontspannen.

Fit Brains Trainer 
Door de sleur van alle dag kan het soms aanvoelen alsof je hersenen in sluimerstand staan. Hoog tijd om de grijze massa wakker te schudden. Je kunt zes gebieden trainen: geheugen, snelheid van denken, concentratie, probleemoplossing, taal en visuele ruimtelijkheid. Natuurlijk waar en wanneer jij het wil.
 
Happify 
Je hebt van die dagen dat je gewoon niet zo lekker in je vel zit en alles te veel is. Happify helpt je dan om meer grip te krijgen over je gevoelens en gedachten aan de hand van vijf vaardigheden: genieten, dankbaarheid, streven, geven en inlevingsvermogen.

Breathing Zone 
Te druk? Adem in, adem uit. Neem even 5 minuten de tijd om tot rust te komen met deze ademhalingsoefeningen. Je zult zien dat het niet alleen een positieve invloed heeft op je stress level, maar ook op je humeur en je energie.

Headspace 
Loopt je hoofd over? Juist dan is het goed om even tot rust te komen. Selecteer een sessie die past bij je humeur en mediteer 10 minuten Headspace. Plan met de app iedere dag 10 minuten in je agenda om even tot rust te komen.

Zit het met je mentale gezondheid wel goed, maar wil je werken aan je fysieke gezondheid? Neem hier dan eens een kijkje.