Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

De invloed van gokken op uw gezondheid

Online gokken is de laatste jaren steeds populairder geworden. De kans is groot dat jij ook weleens een gokje gewaagd hebt in een casino online. Mogelijk doe je het wel dagelijks. In dat geval breng jij de nodige uren achter je computer, tablet of smartphone door. Dit is natuurlijk niet bepaald goed voor jouw gezondheid, zeker niet wanneer je constant een verkeerde houding aanneemt. De meeste mensen zitten namelijk niet in de juiste houding achter hun computer. Ook wanneer er gegokt wordt op een tablet of smartphone wordt er doorgaans geen goede houding aangenomen. Dit kan allerlei lichamelijke klachten als gevolg hebben. Om dit te voorkomen, vertellen wij jou hier precies hoe jij gezondheidsklachten voorkomt als gevolg van online gokken!

De juiste houding achter een computer
De meeste mensen zien online gokken als een ontspannen bezigheid. Gebruik jij je computer om zo af en toe te gokken op het internet? Dan neem je vast een ontspannen houding aan. Zo zitten veel mensen bijvoorbeeld onderuitgezakt in hun stoel. Dit is natuurlijk vragen om lichamelijke klachten. Zo kun je op den duur last krijgen van je rug of nek wanneer jij een verkeerde houding aanneemt achter jouw pc. Zorg er daarom altijd voor dat je rechtop zit en in een degelijke stoel plaatsneemt, ook als je aan het gokken bent op het internet. Daarnaast is het belangrijk dat jij met je onderrug tegen de rugleuning aanzit en dat je voeten plat op de grond staan. Gebruik desnoods een voetensteun wanneer je niet bij de grond komt. Ook is het van belang dat jouw armen in een hoek van 90 graden staan. Zorg er tot slot voor dat het beeldscherm op ooghoogte staat. Zo voorkom je nekklachten.

Kijk uit voor een tabletnek
Sommige mensen gokken op het internet via hun computer. Er zijn echter ook steeds meer mensen die gebruikmaken van een smartphone of tablet. Langdurig gebruik van deze apparaten kan ook lichamelijke klachten veroorzaken. Het grootste gevaar is dat jij een zogeheten tabletnek krijgt. Dit krijg je door langdurig naar beneden te kijken naar het scherm van je telefoon of tablet. Een tabletnek kun je voorkomen door je tablet op tafel te leggen. Bang dat anderen dan zien dat jij aan het gokken bent? Schaf dan een tablethoes aan. Op deze manier kun jij jouw tablet op tafel zetten. Wanneer je vervolgens een strategische plek uitzoekt, kan niet iedereen meer meekijken.

Kom regelmatig in beweging
Online gokken kan behoorlijk verslavend werken. Hierdoor hebben sommige mensen niet eens meer door hoe lang zij eigenlijk bezig zijn met gokken. Dit kan natuurlijk lichamelijke klachten tot gevolg hebben. Daarom is het goed om tijdens het online gokken regelmatig in beweging te komen. Loop bijvoorbeeld een klein rondje door uw woning heen of doe een paar oefeningen. Bang dat u op deze manier niet genoeg verdient met het online gokken? Kies dan voor een spel dat automatisch door kan spelen. Hierdoor gokt het apparaat gewoon door, zelfs wanneer u even achter uw computer, tablet of iPhone weg bent.

Bewegen en gokken tegelijkertijd
Vind jij het maar niets om zo af en toe te stoppen met gokken? Dan ben je te weinig in beweging. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei oefeningen die je achter je bureau kunt doen. Op deze manier kun je dus  gokken en bewegen tegelijkertijd. Heb jij geen idee welke oefeningen je achter jouw bureau kunt doen? Dan is de PDF ‘100 Office Workouts’ zeker een aanrader. Hierin staan namelijk 100 oefeningen die jij achter je computer kunt doen. Je hoeft hiervoor geen speciale spullen te hebben. Het enige vereiste is dat jij beschikt over de motivatie om meer te bewegen tijdens het online gokken.

Geplaatst door