Menu
Allergieën

Allergisch astma

Vandaag is het niet alleen Bevrijdingsdag maar ook Wereld Astmadag. Daarom hebben we voor het onderwerp allergisch astma gekozen.

Zoals u misschien al weet zijn er verschillende soorten astma. Deze soorten zijn, allergisch astma, niet-allergische astma, inspanningsastma en ernstige astma. Vaak heeft een patiënt meerdere vormen tegelijk.

De meest voorkomende astma vorm is de allergische astma. U krijgt het dan benauwd op momenten dat u allergische stoffen inademt oftewel prikkels. Deze prikkels kunnen stuifmeel, huisstofmijt of de huidschilfers van huisdieren zijn. Ook kan het d.m.v. eten komen. Hieronder kunt u een aantal tips lezen, hoe u de huisstofmijten weg kunt krijgen.

De locatie waar huisstofmijten zijn vaak warme en iets vochtige plekken met genoeg voedsel (ze eten de huidschilvers van mensen en dieren). Dus denk dan aan een bed, tapijt en stofnesten. U moet er dus voor zorgen dat uw huis goed geventileerd is, stofnesten verwijderd zijn en geen vocht aanwezig is.

  1. U kunt huisstofmijt-testen aanschaffen, zo kunt u controleren op welke plekken in uw huis veel huisstofmijten zitten. Het duurt misschien wel even, maar zo weet u wel op welke plekken u maatregelen moet nemen.
  2. Stop textiel, zoals knuffels, voor een week in de vriezer. Bij een temperatuur van -20 graden gaan de huisstofmijten dood, en was daarna het product zodat de mijter eruit zijn.
  3. Ook zijn er speciale hoezen voor uw bed, die er voor zorgen dat de huisstofmijten niet in uw bed kunnen of er uit. Ook kan dit heet gewassen worden waardoor de mijten het niet kunnen overleven.
  4. Probeer er voor te zorgen dat alle kamers in uw huis dezelfde temperatuur hebben, op deze manier kunnen de verschillende soorten lucht uw longen niet prikkelen.

Voor als u meer over astma wilt lezen kunt u hier klikken.