4x de voordelen van hamamdoeken

In de sportschool, in de sauna en bij het douchen: er zijn veel momenten waarop je een handdoek nodig hebt. Het nadeel ervan is dat deze soms al snel stug en stroef wordt. Daar willen we je in deze blog een oplossing bij bieden. Maak kennis met hamamdoeken!

De hamamdoek komt uit Turkije, en was oorspronkelijk bedoeld ter gebruik in badhuizen. Vandaag de dag zien we de doek steeds vaker terug – er is een ware trend omheen ontstaan. Zo nemen strandgangers de doek maar al te graag mee naar zee. En zie je de doek ook regelmatig terug in het interieur, bijvoorbeeld als vervanger van de plaid op de bank. Maar ook tijdens je sportieve activiteiten zijn hamamdoeken ideaal! In deze blog sommen we de verschillende voordelen op.

  1. Het zachte materiaal

Hamamdoeken voelen zijdezacht aan. Dit maakt ze een stuk comfortabeler dan gewone handdoeken, die al snel stijf worden. Aangezien hamamdoeken gemaakt zijn van een hoge kwaliteit katoen, linnen of bamboe, blijven ze hun zachtheid gedurende een lange periode behouden. En dat is natuurlijk een ware traktatie voor je lichaam!

Bij verschillende webshops, waaronder Happy Towels, worden de doeken op een biologische en fairtrade manier geproduceerd. Deze hamamdoeken zijn daarom helemaal verantwoord om te gebruiken. Vanwege de werkwijze met bamboegaren wordt er ook bijgedragen aan duurzaamheid, aangezien dit materiaal milieuvriendelijk is. Daarmee denk je dus zowel aan je lichaam als aan het milieu!

  1. De compactheid

Voor het sporten ben je waarschijnlijk regelmatig onderweg. Naar de sportschool, de sauna, de yogaklas – noem het maar. Het liefst sleep je daarbij zo min mogelijk spullen met je mee, zeker wanneer je bijvoorbeeld direct uit je werk vandaan komt. Fijn aan de hamamdoeken is de compactheid. Je kunt ze opvouwen tot een klein pakketje, dat je gemakkelijk nog even in je tas propt.

  1. Het gewicht

Naast klein van formaat, is de hamamdoek lichtgewicht. Dat betekent dus dat je niet alleen meer ruimte over houdt in je sporttas, maar dat deze ook nog eens minder zwaar is. Twee vliegen in één klap! Het lichte gewicht is ook plezierig wanneer je de doek om je nek draagt in de sportschool. Het zal namelijk een stuk minder trekken. Fijn voor de nekspieren!

  1. Snel drogend

Ten slotte zijn hamamdoeken snel drogend, zowel nadat je ze in de was hebt gedaan als na een flink potje zweten. Dat houdt in dat je je droogrek voortaan niet meer zo lang neer hoeft te zetten na een handdoekenwasje. En dat je geen last meer zult ervaren van klamme doeken in je sporttas. Dat voelt natuurlijk een stuk hygiënischer aan!

Hamamdoeken: ideaal voor sportieve activiteiten

Comfort, flexibiliteit en gemak: hamamdoeken hebben duidelijk een heleboel voordelen. Als je de zachte stof eenmaal in handen hebt, wil je eigenlijk nooit meer anders. En waarom zou je? Hamamdoeken doen het super goed bij jouw sportavonturen.

Geplaatst door