4 tips voor het zoeken van geschikt personeel

Hoe zoek je geschikt personeel?
Geschikt personeel is soms lastig te vinden. Toch zijn ze van essentieel belang om jouw bedrijf draaiende te houden. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om geschikt personeel te vinden.
Hieronder geven we je vier tips voor het zoeken van geschikt personeel:

* Motivatie en inzet
* Arbeidsverleden
* Referenties
* Eerste indruk

Motivatie en inzet
Motivatie en inzet zijn belangrijker dan het papiertje. Immers, als werkgever moet je het van de motivatie en inzet hebben. Uiteraard speelt feeling ook mee. Tijdens een sollicitatiegesprek verder vragen helpt daarbij. Je voorkomt daarmee ook dat ze blijven steken op hun cliché antwoorden. Daag ze uit om antwoord te geven over iets waar ze nog niet over nagedacht hebben.

Arbeidsverleden
Uit een eventueel arbeidsverleden is veel informatie te halen. Zo zie je in een oogopslag of iemand trouw is, vaak van baan wisselt of vaak tussen twee betrekkingen in heeft gezeten. Afhankelijk van wat jij van jouw personeel verwacht, is er een conclusie uit het arbeidsverleden te trekken. Negatieve verhalen over ex-werkgevers, wil je natuurlijk liever niet horen. Tussen de regels doorlezen of juist die lichaamstaal opvangen in een sollicitatiegesprek zijn veelal goud waard, als je naar oude betrekkingen vraagt en hun ervaringen in die rol.

Referenties
Het hebben van referenties is natuurlijk ideaal. Bel dergelijke referenties ook, als ze genoemd worden en probeer zoveel mogelijk te weten te komen. Echter, dit moet wel relevant zijn.

Eerste indruk
De eerste indruk telt, zeggen ze wel eens. Dit is deels waar. Natuurlijk mag je niet alles laten afhangen van zo’n eerste indruk. Echter, van iemand die zich presenteert mag je wel verwachten dat hij zich ook presenteert en een zekere kennis van zaken heeft. Want hoe we het ook wenden of keren, die eerste indruk, blijft hangen.

Zorgverzekering vergelijken
Gemotiveerd personeel krijg je ook door hen faciliteiten te bieden. Een zorgverzekering vergelijken kan hierbij helpen. Er zijn meerdere websites die een zorgvergelijker op hun website hebben staan. Eenmaal vergeleken is er eentje uit te zoeken waarbij je wellicht je personeel collectief kan laten verzekeren.
Dit scheelt hen echt in de portemonnee.

Conclusie
Zoek de man of vrouw die het beste bij je team of bedrijf past. Zij die gemotiveerd zijn, zullen zich voor de honderd procent inzetten en probeer die motivatie bij hen vast te houden. Faciliteiten helpen daarbij, maar een simpele waardering, als ze eenmaal werkzaam zijn, doet ook wonderen.

Geplaatst door