Zorgverzekering

Wat jij moet weten over zorgverzekeringen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Iedereen in Nederland heeft een zorgverzekering, maar niet iedereen weet precies wat zijn zorgverzekering precies inhoudt. Een zorgverzekering is een verzekering die jouw kosten voor zorg dekt. In Nederland is de basiszorgverzekering verplicht. Deze verplichting zorgt ervoor dat je een maandelijks bedrag aan een zorgverzekeraar betaalt en niet in financiële problemen komt door spontane ziektekosten. In dit artikel vertel ik meer over deze soort verzekering.

Welke soorten zorgverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten zorgverzekeringen, namelijk de basiszorgverzekering, de aanvullende zorgverzekering en de collectieve zorgverzekering.

Om te beginnen de basiszorgverzekering. Dit is de verplichte zorgverzekering die de meeste zorgkosten vergoed die noodzakelijk zijn, zoals de huisarts en een bezoek aan het ziekenhuis. Dit pakket is verplicht voor iedereen boven de achttien jaar. Kinderen onder de 18 vallen onder de verzekering van hun ouders. Niet alle kosten worden gedekt en je moet altijd eerst het eigen risico betalen voordat de verzekering wat vergoed.

Naast de verplichte basisverzekering heb je de aanvullende zorgverzekering. Dit is voor mensen die meer zorgkosten willen dekken als dat de basiszorgverzekering doet. Voorbeelden hiervan zijn tandartskosten en fysiokosten.

Ten slotte heb je nog een collectieve zorgverzekering. Dit is een zorgverzekering die je met een grote groep mensen afsluit. Doordat meerdere mensen de zorgverzekering afsluiten, is er vaak een bepaalde korting op de premie. Sommige bedrijven geven hun werknemers de optie om een collectieve zorgverzekering af te sluiten.

Zelf een zorgverzekering afsluiten?

Zelf een zorgverzekering afsluiten

Word je bijna 18 of wil je kijken of je een goedkopere zorgpremie kan krijgen? Dan is het belangrijk om een aantal stappen te volgen:

  1. Om te beginnen is het goed om in kaart te hebben welke kosten je gedekt wilt hebben.
  2. Daarna moet je beslissen hoeveel eigen risico je wilt betalen.
  3. Vervolgens is het handig om de zorgverzekeraars te vergelijken op een zorgvergelijker Zo kan je kijken welke zorgverzekering het goedkoopst is voor jou.
  4. Controleer of de zorgverzekeraar samenwerkt met de ziekenhuizen in jouw buurt.
  5. Sluit je aan bij de door jouw gekozen zorgverzekeraar.

Het is dus makkelijk om een zorgverzekeraar te vinden die bij jou past. Ook als je tevreden bent met je huidige verzekering kan het handig zijn om toch zorgverzekeringen te vergelijken, je kan namelijk in veel gevallen een betere dekking krijgen of besparen op je maandelijkse kosten.

.

Pin It