Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Zo blijf je fit als voetballer

Als voetballer is het natuurlijk ontzettend belangrijk om in conditie te blijven. Wanneer je alleen traint wanneer je op het veld staat, zitten je voetbalshirts in no-time te strak en wordt de bierbuik op een gegeven moment steeds groter. Gelukkig zijn er genoeg manieren om als voetballer fit te blijven en een goede conditie te behouden. Met deze tips, zorg jij dat je lekker fit blijft. 

De juiste uitrusting

Om te beginnen is het belangrijk om altijd de juiste uitrusting in huis te hebben. Dus niet alleen je Nike voetbalschoenen, maar ook een trainingsoutfit, eventuele gewrichtsbeschermers en een paar hardloopschoenen. Trainen doe je namelijk niet alleen op het veld, maar ook gewoon thuis in de omgeving.

Blijf bewegen

Probeer minimaal drie keer per week actief in beweging te zijn. Je kan verschillende activiteiten ondernemen naast het voetballen zoals bijvoorbeeld fietsen, hardlopen of zwemmen. Een uurtje activiteit per dag kan al genoeg zijn om je conditie hoog te houden.

Intervaltraining

Wil je jouw conditie naar een nog hoger niveau tillen, maar heb je weinig tijd tot je beschikking? Begin dan met een intervaltraining. Tijdens deze training zorg je dat je 10 keer 2 minuten hardloopt, met iedere keer 1 minuut rust (snelwandelen, dribbelen). Deze training neemt weinig tijd in beslag, maar zorgt wel dat je conditie op peil blijft. Het doel is natuurlijk om ook de 10e keer twee minuten, even snel te doen als de eerste keer.

Pak er krachttraining bij

Goede krachttraining kan ontzettend bijdragen aan een fit en gezond lichaam. Of je dit nu in je thuis gym of op de sportschool doet. Je traint je spieren, verbrand vet en houdt je lichaam in beweging en in conditie. Krachttraining wordt een stuk leuker met een sportmaatje – vraag dus ook gerust een ander teamlid of gewoon een van je vrienden om wekelijks mee te gaan trainen. Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan, dan kun je de krachttraining ook gewoon thuis oppakken. Je hoeft alleen maar wat gewichten aan te schaffen, en kunt vervolgens dagelijks aan de gang wanneer het jou uitkomt.

Hydrateer

Drink veel water. Minimaal 2 tot 3 liter per dag is belangrijk voor een gezond en fit lichaam. Zeker wanneer je besluit actief te bewegen is het drinken van voldoende water ontzettend belangrijk. Frisdrank of fruitsapjes tellen hier natuurlijk niet aan mee. Naast voldoende hydrateren, is ook een gezond eetpatroon natuurlijk van belang. Laat de frietjes speciaal wat vaker staan, en eet eerder een gezonde salade gekookte kip.

 

Geplaatst door