Health

Wat is gezond en veilig op de werkvloer?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van je werknemers. Dat was al jaren het geval, maar dankzij de coronapandemie heeft deze verantwoordelijkheid toch een heel nieuwe lading gekregen. Ineens denk je toch op een andere manier na over veiligheid en gezondheid. Omdat het niet alleen om je medewerkers gaat, maar om de hele maatschappij. Er zijn manieren waarop je als werkgever gezondheid en veiligheid kunt stimuleren bij je werknemers, of het hen in ieder geval gemakkelijker kunt maken. Daarover vertellen we je meer in dit artikel.

Hét product van vorig jaar en dit jaar: mondkapjes

Mondkapjes bedrukken met de naam of het logo van je bedrijf is een laagdrempelige manier om je medewerkers te voorzien van gezichtsbescherming als het gaat om virussen en bacteriën. Bovendien is het een leuk en uniek presentje voor medewerkers, want een buitenstaander krijgt geen mondkapje van jouw bedrijf. Het draagt dus ook nog bij aan de uniformiteit van je medewerkers en stimuleert zo de teamgeest.

Misschien heb je al wel ervaren dat er soms medewerkers zijn die hun mondkapje ‘vergeten’ zijn, zodat ze er dus geen kunnen dragen tijdens het werk. Dat probleem ondervang je sowieso als je een hele voorraad mondkapjes van de zaak hebt liggen. En het scheelt ook nog eens dat je ervoor zorgt dat de bescherming gratis wordt aangeboden. Zo bespaar je jouw medewerkers kosten en daar zijn ze altijd dankbaar voor. Sta er dus niet raar van te kijken als mensen ook buiten het werk jouw mondkapjes met logo gaan gebruiken.

Nog meer gezondheid: meer water drinken

Iedereen weet dat genoeg drinken belangrijk is en dat water aanbevolen wordt. Als volwassene moet je eigenlijk iedere dag tussen de 1,5 en 2 liter drinken. Daarbij is water de gezondste keuze, want hier zitten geen calorieën in. Het risico op teveel suiker of cafeïne in je drank loop je hier dus zeker niet mee. Maar je loopt wel een ander risico, namelijk dat je niet voldoende drinkt. Gelukkig kun je hier als werkgever ook een rol in spelen.

Het lijkt alleen een promotionele stunt, maar Doppers bedrukken met je bedrijfslogo doet veel meer dan dat. Deze handige drinkfles kan als fles en ook als bekertje worden gebruikt. Je medewerkers gaan hier ook zeker gebruik van maken. Op het werk en thuis. Je hebt keuze uit veel verschillende kleuren en je kunt de drinkfles personaliseren. Een Dopper met je eigen naam erop: dat wil toch iedereen? Hiermee loop je veel gemakkelijker naar een kraan of ander watertappunt en drink je dus meer water.

.

Pin It