Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Virtuele maagband: alles wat je moet weten

Blijf je maar honger of trek hebben en lijk je hierdoor maar niet af te kunnen vallen? Sport je graag maar verlies je niet het gewicht waar je op gehoopt had? Een ontzettend lastige situatie; en vaak moeilijk alleen te overwinnen. Hoewel diëten en sporten een goed idee zouden moeten zijn, geven ze vaak niet de resultaten waar je op had gehoopt. Voor velen is een maagband een optie; maar de operatie is zwaar en de kosten zijn natuurlijk erg hoog. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor de ‘aanleg’ van een virtuele maagband door gespecialiseerde organisaties zoals bijvoorbeeld Hypnosezorg.nl. Geen pijnlijke ingrepen, geen hoge kosten en wel resultaten. Hoe dat werkt, dat leggen we je graag uit.

Het plaatsen van een virtuele maagband

Waar je voor een maagband een zware operatie moet ondergaan (met natuurlijk de nodige risico’s), hoef je voor een virtuele maagband gelukkig niet onder het mes. Wel bereik je met deze virtuele maagband dezelfde of in sommige gevallen zelfs grotere effecten. Hoe? Door middel van hypnose. In een aantal hypnose sessies wordt er een ‘virtuele’ maagband geplaatst; iets wat je na de eerste sessie waarschijnlijk al wel zult merken. Zoals je misschien al wel weet is hypnose een techniek waarbij er suggesties in het onderbewustzijn worden geplaatst. Dit soort suggesties kunnen je dagelijkse leven veranderen, en deze techniek wordt dan bijvoorbeeld ook vaak gebruikt voor het omgaan met trauma, het verminderen van angstpatronen of het stoppen met roken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Die virtuele maagband heeft dus dezelfde functie als een ‘normale’ maagband. Je hebt minder snel honger, je maag voelt kleiner en je zult dus minder snel en minder vaak willen eten. Een virtuele maagband is dan ook net zo betrouwbaar als een fysieke maagband. Kijk maar eens naar de onderzoeken naar placebo effecten van bijvoorbeeld medicijnen. De ‘virtuele’ medicijnen (het idee van het medicijn) had net zoveel effect als de daadwerkelijke medicijnen. In het geval van de virtuele maagband gelooft jouw onderbewustzijn dat er zonder twijfel een werkelijke maagband zit. Jouw onderbewustzijn geeft dus ander signaaltjes door naar jouw lichaam dan dat het zou doen zonder de virtuele maagband.

Hoe plaats je de maagband?

Hypnose

Om een virtuele maagband te plaatsen kun je een afspraak maken met een gespecialiseerde hypnose therapeut. In een aantal sessies ‘plaatst’ deze de virtuele maagband en zul je de verschillen al snel merken. Na afloop van deze sessies is je onderbewustzijn geherprogrammeerd en gaat het er vanuit dat er een daadwerkelijke maagband zit. Dit betekent dat je gewoon mag blijven eten wat je lekker vindt, maar dat je al snel minder honger zult hebben. Besluit je er ook nog eens naast te sporten? Dan zul je de resultaten al snel kunnen zien!

Geplaatst door